Eerste elftal

Pérez bespeurde arrogantie bij FC Twente: "Allerlei dingen moesten mooi"

Pérez bespeurde arrogantie bij FC Twente: "Allerlei dingen moesten mooi"

Voor de thuiswedstrijd tegen Ajax waren de supporters van FC Twente al positief gestemd. De Amsterdammers, die totaal uit vorm waren, zouden wel even opgerold worden door de ploeg die de eerste drie eredivisiewedstrijden van het seizoen won. De supporters bleken gelijk te hebben: FC Twente speelde Ajax het grootste gedeelte van de wedstrijd van de mat en won met 3-1.

Het ging zelfs zo goed tegen Ajax, dat FC Twente volgens Kenneth Pérez wat arrogant werd. Hij zag het vlak voor de 2-1 gebeuren. "Wij hebben hier onze redacteur. Dan app je hem even wat je wilt zien in 'Dit Was Het Weekend'", vertelt hij bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik appte: alles moest mooi zijn, Hilgers ging allerlei gekke dingen doen achterin."

"Dat kon je je dan uiteindelijk veroorloven, maar Ajax zijn natuurlijk geen koekenbakkers. Als je ze ruimte geeft, kunnen zij ook wel voetballen. Dus je moet wel het tempo erin blijven houden en zakelijk blijven. Ik vond dat ze een beetje lieten lopen aan het einde van de eerste helft. Dat had niet wat met die 2-1 te maken, maar elke aanval moest mooi zijn", aldus Pérez.

Clubwatcher Leon ten Voorde sluit zich daarbij aan. "Het is allemaal leuk en aardig, maar je moet de wedstrijd eerst killen. Dat hadden ze moeten doen voor rust." Pérez haakt in. "Omdat ze zo mooi wilden doen, zagen ze vaak niet dat mensen helemaal vrij waren. Eén dieptepass en je kon zo op de keeper aflopen, maar er moesten allerlei dingen mooi zijn."

Ten Voorde zag de grote ruimtes ook. "Je zat van boven te kijken en dacht: als ze het zien.... Ik moet wel zeggen dat ze na rust wel meteen heel energiek en agressief speelden." Pérez: "Zeker. Een ander belangrijk moment, volgens mij stond het toen nog 2-1: als Sem Steijn die sliding niet maakte op het middenveld, staan er drie Ajacieden die zo op de laatste linie van Twente afkonden. Toen stonden ze ook een beetje open. Ik vond Steijn zó energiek. Hij was zelf heel ontevreden dat hij gewisseld werd, maar wat een motor was dat. Volgens mij kan hij blijven gaan", besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties