Eerste elftal

Perez: Blindheid maakt weergaloze Steijn ongeschikt voor stap hogerop

Perez: Blindheid maakt weergaloze Steijn ongeschikt voor stap hogerop

Sem Steijn was zondag de grote man bij FC Twente. De middenvelder die in 2024 nog niet wist te scoren doorbrak de ban door er tegen Go Ahead Eagles twee in te prikken. Het waren weer typische Sem Steijn goals. De Hagenees positioneerde zich weer perfect en liet tevens zien dat hij nog steeds een neusje heeft voor de goal. De teller van Steijn staat inmiddels op twaalf treffers en hiermee is hij weer alleen clubtopscorer.

"Hij heeft zijn score al verdubbeld ten opzichte van vorig jaar toen hij vaak moest invallen. Dit seizoen is hij de onbetwiste nummer tien en heeft Vlap naar de zijkant verdreven. Ik vind het een hele nuttige en goede speler voor dit niveau", aldus de conclusie van Kenneth Perez die tussen 2008 en 2010 zelf ook als tien speelde bij FC Twente. "Zonder bal heeft hij een ongelooflijk goede oriëntatie, maar met bal heeft hij dat gek genoeg veel minder."

"De analist benoemt enkele situaties waarin Steijn voor eigen succes ging in plaats van de bal mee te geven aan een medespeler die er meer mee zou kunnen doen. "Met bal vind ik hem een beetje aan de blinde kant, maar zonder bal vind ik hem weergaloos in positie kiezen. Hij komt zo vaak vrij. Hoe hij bij de 2-0 positie koos, dat vind ik echt heel goed. Het is niet heel schokkend of werelds, het is gewoon heel slim. Zonder bal heeft hij de perfecte oriëntatie, maar met bal moet nog beter." Is dat makkelijk te ontwikkelen? "Het is niet makkelijk, maar het kan wel."

"Hij speelt ook nog niet zo heel lang op het hoogste niveau. Hij kwam van ADO naar FC Twente en zijn eerste jaar was een leerjaar. Nu is hij in zijn tweede jaar doorgebroken. Het kan nog een paar jaar duren en dan wordt hij daar ook beter in. En als hij dat verbetert, dan zal hij nog een stap kunnen maken. Maar als hij dat niet doet, dan gaat dat niet lukken. Kijkend naar wat hij niet kan, kan hij de stap naar de Nederlandse top nu nog niet maken."

Opinie: Ben je het eens met Perez? Is een stap hogerop te hoog gegrepen voor Steijn?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties