Eerste elftal

Pérez geniet, maar is ook kritisch: "Dat ontbrak wel bij Twente"

Pérez geniet, maar is ook kritisch: "Dat ontbrak wel bij Twente"

De nummer drie en vier van de eredivisie namen het afgelopen zaterdag tegen elkaar op in De Grolsch Veste. Je zou een spektakelstuk verwachten waarin de teams tegen elkaar opboksten. Uiteindelijk bleek FC Twente echter de veel sterkere partij. Het werd 2-1 in Enschede, maar de uitslag had ook hoger in het voordeel van de thuisploeg kunnen uitvallen.

"Ik heb echt genoten van Twente - AZ", zegt Kenneth Pérez bij Dit Was Het Weekend van ESPN. "Vooral van de kwaliteit van Twente. Als ze dat een klein beetje kunnen vasthouden... Want het is ongelofelijk tegen wie ze punten hebben verloren dit seizoen."

"FC Twente was echt heer en meester. Dit was een kwalitatief hele goede wedstrijd. Het was voor Twente eigenlijk hopen dat ze een goal zouden maken. Het veldspel was heel goed, alleen de keuzes op het allerlaatst... Rots is een beetje blind, vind ik. Eiting was zeer goed op het middenveld. De aanvallen waren heel goed, alleen het laatste stukje waardoor je een grote kans krijgt of scoort, dat ontbrak wel bij Twente in het begin. Maar ik heb genoten. Ze hebben zeer verdiend gewonnen. Je kon zien dat Twente wel echt een stuk verder was dan AZ", aldus Pérez.

"Weet je wat je ook zelden bij Twente ziet", haakt Kees Kwakman in. "Dat eindeloze rondtikken van de bal. Natuurlijk, ze proberen verzorgd voetbal te spelen. Maar zij kiezen er ook wel voor - met name Pröpper doet dat vaak - om die bal maar gewoon lang te spelen. Dan gaat met name Brenet een beetje aan de binnenkant lopen. Ze spelen die bal gewoon en dan gaan ze vanuit de tweede bal voetballen. Die bal valt ergens, daar anticiperen ze op en van daaruit gaan ze voetballen. Dan gaat hij weer naar de andere kant. Er zijn altijd mensen in de zestien. Dus niet eindeloos die bal rondtikken om maar op te bouwen om op te bouwen. Er zit gewoon zoveel beweging en variatie in, en ook opportunisme", besluit Kwakman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties