Eerste elftal

Perez groot fan van Kjolo: "Een betere versie van Wout Brama"

Perez groot fan van Kjolo: "Een betere versie van Wout Brama"

Uitgerekend in de week dat Mathias Kjolo zijn contract openbrak en verlengde tot medio 2027 met een optie voor nog een jaar, speelde hij vrijdag tegen Excelsior één van zijn minste wedstrijden voor FC Twente. Dit zag ook Oosting die na de roder kaart van Excelsior-verdediger Zagre direct ingreep. Zowel Kjolo als de eveneens zwak spelende Sampsted werden geslachtofferd. De 0-2 achterstand werd gelukkig goedgemaakt en de verwachting is dat Kjolo zich komend weekend tegen Sparta opnieuw mag bewijzen.

Ondanks zijn mindere optreden is de 22-jarige Noor bezig aan een indrukwekkend seizoen bij FC Twente. Waar iedereen had verwacht dat Eiting de plek van de naar Feyenoord vertrokken Zerrouki in zou gaan nemen, was het Kjolo die een grote stap zette in zijn ontwikkeling. Eiting werd uiteindelijk na veel getouwtrek naar Enschede gehaald, maar het leek wel of Kjolo er juist beter door ging spelen.

"Eiting heeft gewoon concurrentie van betere spelers", is de conclusie van Kenneth Perez die groot fan is van Kjolo. "Ik vond Kjolo vorig seizoen al zo goed spelen. Ik hoopte echt dat hij door zou gaan breken. Hij speelt heel simpel en hij speelt de bal naar de goede kleur. Ik vind hem positioneel heel erg goed en hij is rustig." Heeft hij ook zwakke punten?

"Natuurlijk kan je zeggen dat hij aanvallend inzicht mist, maar hij is een betere versie van Wout Brama. Brama was goed, maar Kjolo vind ik ook zo'n intelligente speler die weet wat hij kan en het spel niet moeilijker maakt dan het is. Zo'n speler vind ik heel belangrijk voor een ploeg." Kjolo is een speler die weinig opvalt, maar die je mist op het moment hij er niet bij is. "Dat zeggen ze ook over Sadílek trouwens", vervolgt Perez. "Dat is niet mijn speler, maar als hij niet meedoet dan is de kans op winst aanzienlijk kleiner. Maar misschien zorgt Eiting er wel voor dat anderen beter gaan spelen. Je hebt natuurlijk alternatieven nodig", besluit de man die in 2010 kampioen werd met FC Twente aan tafel bij ESPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties