Eerste elftal

Perez haalt genadeloos uit naar Van Bergen: "Verder kan hij niks"

Perez haalt genadeloos uit naar Van Bergen: "Verder kan hij niks"

Mitchell van Bergen werd afgelopen zomer aangetrokken om het gat dat Vaclav Cerny had achtergelaten te vullen. Lang hoopte FC Twente op Manchester United-aanvaller Facundo Pellistri, maar die stunt bleef uit. Pellistri en Van Bergen hebben één ding gemeen en dat is dat beide spelers razendsnel zijn. Oosting gaf tijdens de voorbereiding aan dat hij een snelle buitenspeler nodig had om zijn systeem te laten renderen, maar vooralsnog maakt Van Bergen niet het verschil bij de Tukkers.

Tot afgelopen weekend startte hij één keer en viel hij negen keer in. Tijdens deze wedstrijden was hij geen enkele keer trefzeker en wist hij ook geen beslissende pass te leveren. Zondag was hij als invaller voor het eerst beslissend door in de blessuretijd de pass te geven op de 2-2 van Naci Ünüvar. Enkele minuten later was het moment alweer snel vergeten toen hij de enige kans op de winnende goal om zeep hielp door kansloos over te schieten. ESPN-analist Kenneth Perez wond zich er flink over op en haalde genadeloos hard uit.

"Er staan zeven spelers in de zestien en hij denkt: 'weet je wat? Ik heb een heerlijk schot'. Hij kan alleen maar lopen, that's it. Hij kan alleen maar snel lopen en verder kan hij niks. En dan gaat hij dit doen." Bij FC Utrecht deden Booth en Bozdogan een dag eerder hetzelfde tegen RKC. "Dan denk ik: waar zit je voetbalverstand? Die heb je dus niet, op dat moment."

Perez is van mening dat Van Bergen de bal in had moeten brengen. "Dan is de kans veel groter. Dan kan er iets gebeuren omdat er veel mensen in de zestien staan. Ik zou Van Bergen er direct af hebben gehaald als ik trainer was van FC Twente. Ik zou zo woest worden. Het is zo irritant om naar te kijken." Oosting dacht waarschijnlijk hetzelfde. Hij liep met een kwaad gezicht weg toen de wedstrijd enkele seconden na het mislukte schot van Van Bergen werd afgefloten. "Het is zo frustrerend als dit soort dingen gebeuren", besluit Perez.

Opinie: Ben jij het eens met de harde kritiek van Perez?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties