Eerste elftal

Pérez verbijsterd over absentie Twente-speler: "Waar is 'ie?"

Pérez verbijsterd over absentie Twente-speler: "Waar is 'ie?"

Er vielen vrijdagavond maar liefst zes doelpunten in De Grolsch Veste, maar de laatste was duidelijk de mooiste. Younes Taha schoot de bal van grote afstand snoeihard in de kruising en zorgde daarmee voor de beslissende 4-2 bij het duel tussen FC Twente en Excelsior. Het was een werkelijk schitterende goal van de jonge buitenspeler.

Toch zat het doelpunt volgens ESPN niet in de top drie mooiste goals van het weekend. Bij Dit Was Het Weekend werd bekendgemaakt dat de treffers van Vangelis Pavlidis van AZ, Brian Brobbey van Ajax en Camiel Neghli van Sparta Rotterdam de kandidaten waren voor het 'Doelpunt van de Week'.

Kenneth Pérez is hier verbijsterd over. "Waar is Taha? Waar is 'ie? Dat is toch een hele goede goal? Van zo'n grote afstand?", toont de analist zijn verbazing. "Kijk naar die traptechniek. Ik vind deze goal en die van Sparta heel goed geschoten. Dan vind ik die van Brobbey minder mooi. Weet je wat voor een mooie traptechniek die Taha heeft? Poh."

Later in de uitzending mag Pérez net als presentator Jan-Joost van Gangelen en analist Marciano Vink de Speler van de Week kiezen. Er kan gekozen worden uit alle KPN Man of the Matches. Pérez haalt zijn gram. "Ik zou een andere keuze hebben gemaakt, maar zie nu dat Taha er ook tussen staat. Ik ga dus voor Taha, zodat hij de aandacht krijgt die hij verdient met de goal die hij maakte. Hij beviel me ook fantastisch toen hij inviel tegen NEC-thuis."

"FC Twente snakte eigenlijk naar meer alternatieven op de flanken na het vertrek van Cerny en Misidjan. Dat werd opgelost met Vlap. Ik denk dat ze met Taha een goed alternatief hebben waardoor ze in de winterstop geen buitenspeler hoeven te halen." Uiteindelijk kiest Van Gangelen ook voor Taha, Vink kiest voor FC Utrecht-doelman Barkas. Zo werd Taha benoemd tot de beste speler van speelronde 15.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties