Eerste elftal

Perez veroordeelt gewelddadige actie Berghuis en vreest voor consequenties

Perez veroordeelt gewelddadige actie Berghuis en vreest voor consequenties

Steven berghuis heeft zich een groot probleem op de hals gehaald door een supporter te slaan na afloop van de wedstrijd FC Twente - Ajax. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor FC Twente. Toen Berghuis na de wedstrijd de spelersbus in wilde stappen, kreeg hij het aan de stok met een supporter die volgens iemand ter plekke 'kanker aap' had gezegd tegen Ajax-spits Brian Brobbey.

Berghuis bedacht zich geen moment en haalde snoeihard uit. Wat de reden ook was, volgens Kenneth Perez had Berghuis zich in moeten houden. "Je mag je nooit zo laten gaan als Berghuis, ondanks dat hij teleurgesteld is dat zijn ploeggenoot wordt uitgescholden. Geweld is nooit de oplossing, nooit. Het is heel erg dom wat Berghuis heeft gedaan", aldus de oud-speler van FC Twente en analist van ESPN.

Inmiddels gaan de beelden de hele wereld over en dat is niet goed voor zijn eigen imago, maar zeker ook niet voor die van Ajax. "Hij zadelt Ajax op met een issue. Wat doe je met zo’n iemand?", vraagt Perez zich af.

"Hij loopt in een Ajax-pak en het is onder werktijd dat je geweld uitoefent. Wat ga je daarmee doen? Als je een publiekelijk persoon bent en er komt iemand naar je toe, dan moet je er eigenlijk van uit gaan dat het vervelend wordt. Dan word je soms verrast als iemand iets aardigs zegt of doet", besluit Perez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties