Eerste elftal

Perez vindt FC Twente de verliezer en complimenteert Schreuder

Perez vindt FC Twente de verliezer en complimenteert Schreuder

FC Twente speelde zaterdag een uitstekende eerste helft en het was wachten op de 1-0. Helaas voor de Tukkers bleef het doelpunt uit en bleef de ploeg van Ron Jans steken op een 0-0 gelijkspel. FC Twente had meer verdiend, maar vanaf het moment het met 11 tegen 10 kwam te spelen door de rode kaart van Rensch werd het spel een stuk minder.

Dit is dan ook de reden dat FC Twente de grote verliezer is, zo vindt Kenneth Perez. "FC Twente was in elk geval de verliezer. Eigenlijk hadden ze de pech dat Rensch de rode kaart kreeg. Want met elf tegen elf kregen ze zo ongelooflijk veel ruimte om te voetballen. Twente kon doen en laten wat ze wilde. Dat mondde ook uit in die hele grote kansen die ze hadden", aldus de analist op ESPN.

Na de rode kaart werd het een andere wedstrijd. "Tegen tien man is het anders voetballen. Dan moet je in de hele kleine ruimte beslissingen maken. Je moet steeds de loopactie maken", vervolgt de man die in 2010 kampioen werd met FC Twente.

"Wat Schreuder goed deed is dat hij niet normaal wisselde zoals je normaal doet met een man minder, maar hij bleef met drie aanvallers spelen en met twee middenvelders, Klaassen en Taylor. Dat vond ik knap. Die twee moesten de drie middenvelders van FC Twente in bedwang houden. Dat deden ze eigenlijk best wel knap", besluit Perez.

Stem op de Man of the Match

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties