Eerste elftal

Perez waarschuwt 'beukende' Hilgers: "Moet geen kamikazepiloot worden"

Perez waarschuwt 'beukende' Hilgers: "Moet geen kamikazepiloot worden"

Vele supporters vreesden vorig seizoen een transfervrije aftocht van Mees Hilgers naar Feyenoord. Hoewel de interesse van de regerend kampioen concreet was, besloot hij toch bij te tekenen om meer vlieguren te maken bij FC Twente. Dat Feyenoord interesse toonde, zegt alles over hoe talentvol Hilgers is. Toch laat hij dit seizoen ook zien dat er nog veel valt te verbeteren. Dit is ook opgevallen bij Kenneth Perez.

"Vind je niet dat Hilgers op moet passen dat hij geen kamikazepiloot gaat worden? Hij had weer meerdere momenten waar hij er blind inging. Agressiviteit vind ik goed bij een verdediger. Alleen zijn er soms momenten waarbij je er niet in hoeft te beuken, maar juist even afstand moet nemen. Dat moment tegen PSV waar hij een achterlijke rode kaart pakt waarmee je de wedstrijd weggooit", aldus de oud-speler van FC Twente die in 2010 met Douglas en Wisgerhof centraal achterin speelde.

"Ik vind dat je met hem wel hoog op het veld kan staan en vaak één-op-één kan spelen", vult Karim El Ahmadi aan. "Ik moet wel zeggen dat hij vorig seizoen wel sterker speelde dan dit seizoen. Maar ik vind het wel een hele talentvolle jongen en goed dat ze die binnen hebben gehouden." Hier is Perez het wel mee eens. "Het is een talentvolle centrale verdediger."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties