Eerste elftal

Perez ziet 'probleem' bij FC Twente: "Wat ga je nu doen met Boadu?"

Perez ziet 'probleem' bij FC Twente: "Wat ga je nu doen met Boadu?"

FC Twente won zaterdag met 0-3 op bezoek bij Excelsior. Het was het begin van een fantastisch weekend, want diezelfde avond verloor AZ twee dure punten door met 0-0 gelijk te spelen bij Almere City FC. Een dag later kwam de kers op de taart toen Ajax met 3-2 verloor op bezoek bij sc Heerenveen. Hierdoor heeft FC Twente nu een gat geslagen van acht punten met AZ en negen met Ajax. Wat daarnaast opviel was de rol van Ricky van Wolfswinkel. Die is helemaal opgeleefd en scoorde twee van de drie Twentse goals. Dit terwijl de club ver is gegaan om Boadu te huren van AS Monaco.

"Wat ga je daarmee doen? Met Boadu?", is de vraag die Kenneth Perez heeft aan tafel bij Dit was het Weekend van ESPN. "Ik weet wel dat het even duurt om hem op te trainen om weer te laten starten als basisspeler. Maar Van Wolfswinkel is een prima spits. Hij kan zomaar weer scoren, dan winnen ze weer, dan weer scoren... Wanneer breng je dan Boadu?"

"Als je iemand huurt die heel lang niet gespeeld heeft, dan is er wel de intentie om hem te laten spelen." El Ahmadi haakt in: "Die hoort ook niet elke wedstrijd maar dertig minuten te spelen." Perez: "Je komt naar FC Twente om basisspeler te worden. Alleen kan je pech hebben dat FC Twente nu in een fase komt met Van Wolfswinkel die heel vaak scoort."

Wanneer breng je hem dan? FC Twente speelt nog alle toppers uit. Zou dat een logisch moment zijn om dan te staren met Boadu? "Als je tegen een sterkere ploeg speelt, die speelt lager op het veld, dan is het misschien handig op te starten met Boadu dan Van Wolfswinkel", aldus de mening van El Ahmadi. "Maar Van Wolfswinkel laat het in alles zien. In druk zetten en in goals maken. Maar dat deed hij ook al toen Ugalde speelde. Toen viel hij in en scoorde. Maar toen was hij echt tweede spits."

Opinie: Hoe zou jij dit luxeprobleem aanpakken? Ricky laten staan of toch slachtofferen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties