Eerste elftal

Plannen voor gigantisch zonnepanelenproject bij parkeerplaatsen rondom De Grolsch Veste

Plannen voor gigantisch zonnepanelenproject bij parkeerplaatsen rondom De Grolsch Veste

De parkeerplaatsen rondom De Grolsch Veste gaan mogelijk op de schop. Dit heeft alles te maken met het 'Solar Parking Twente Village'-project van de gemeente Enschede. De gemeente is van plan een gebied van vier hectare - bestaande uit alle parkeerplaatsen rond De Grolsch Veste en de even verderop liggende ijsbaan - overkappen met zonnepanelen. Dat zou betekenen dat je in de toekomst wellicht je auto voor het stadion parkeert onder een dak van zonnepanelen.

Ook moeten op het parkeerterrein extra elektrische laadpalen komen om parkeerdruk weg te nemen bij andere bedrijven op het Kennispark, zo meldt Lilian ten Donkelaar van TC Tubantia. De gemeente wil daarnaast enorme 'containerbatterijen' plaatsen.

Het Twente Board, bestaande uit alle Twentse gemeenten, zou eventueel de volledige twee miljoen euro willen neerleggen voor deze accu's. Dan moet de gemeente wel de intentie uitspreken om mee te betalen aan de aankoop van de containerbatterijen. Dat kost Enschede 610.000 euro. Later wordt pas besloten of deze investering gedaan zal worden.

Plattegrond: Zo ziet het plan eruit

plattegrond solar parking village twente zonnepanelen parkeerplaatsen de grolsch veste

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties