Eerste elftal

Popelende Regeer heeft na vertrek bij Ajax duidelijk doel voor ogen

Popelende Regeer heeft na vertrek bij Ajax duidelijk doel voor ogen

Youri Regeer stond maandagmiddag voor het eerst op het trainingsveld van FC Twente. De negentienjarige middenvelder komt voor iets minder dan één miljoen over van Ajax, de club waar hij sinds 2017 in de jeugdopleiding speelde. Regeer kan niet wachten tot het nieuwe seizoen écht gaat beginnen.

Hoe was de eerste kennismakingsdag? "Leuk, leuke jongens", vertelt Regeer tegenover RTV Oost. "Het was over het algemeen een hele leuke dag. Natuurlijk heb je wel wat spanning, omdat je voor het eerst naar je nieuwe club gaat. Maar ik sta eigenlijk nooit stijf van de spanning."

Regeer wist al snel dat hij graag naar FC Twente wilde vertrekken. "Twente wilde me al langere tijd. We hebben meerdere gesprekken gehad. Vanaf dag één is de warmte van de club op mij overgeslagen, waardoor ik de keuze voor Twente heb gemaakt."

Ook het perspectief op speelminuten heeft meegewogen in de keuze van Regeer. Was hij het zat dat hij steeds tegen het eerste elftal aanhikte, maar uiteindelijk slechts drie wedstrijden speelde? "Zat is een groot woord, maar natuurlijk snak je naar speelminuten op het hoogste niveau. Als dat bij Ajax niet gaat lukken, moet je elders gaan kijken", aldus de Haarlemmer.

Regeer wil via FC Twente een mooie stap maken. "Ik denk dat Twente daar een fantastische club voor is en heel veel jongens ook vanuit hier een fantastische stap kunnen maken. Dat is ook mijn doel: zo snel mogelijk proberen hier alles te gaan spelen, belangrijk te zijn voor het elftal en dan gaan we zien hoe het gaat lopen."

Op donderdag 27 juli staat de eerste officiële wedstrijd al op het programma. Regeer kijkt ernaar uit. "Snel aan de bak. Ik denk dat dat alleen maar mooi is. In plaats van zeven weken voorbereiding speel ik liever zo snel mogelijk de eerste wedstrijd 'om het echie'. Het is kortdag, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen", besluit de middenvelder die een vierjarig contract tekende in Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties