Eerste elftal

Prachtig moment toont verbondenheid supporters en spelers: "Rezen en masse op"

Prachtig moment toont verbondenheid supporters en spelers: "Rezen en masse op"

FC Twente liet afgelopen zondag zien hoe goed het kan voetballen. De allermooiste aanval van de middag leverde helaas geen goal op. Na wat combinaties passte Daan Rots de bal via een hakje in één keer door op Michel Vlap, die de bal aannam en vervolgens snel opwipte in de richting van Sem Steijn. De aanvallende middenvelder haalde vol uit, maar raakte de bovenkant van de lat. Helaas geen goal, maar van het publiek kreeg FC Twente een staande ovatie voor de prachtig aanval, die bijna de 3-0 opleverde.

Ook columnist Theo Hakkert zag het gebeuren in De Grolsch Veste. Hij toont zijn waardering voor het prachtige spel. "Het mooiste moment was de mooiste aanval, maar het was vooral zo mooi omdat het moment zo mooi de verbondenheid van de supporters en de spelers liet zien. Een tik-takbal over vele schijven, die eindigde op de lat", schrijft hij in zijn opiniestuk in TC Tubantia.

"Het was alsof het hele stadion tegelijk, niet vak voor vak maar synchroon, de wave inzette. De supporters hoefden niet eens elkaar aan te kijken met een blik van: Wat vind jij, zullen we eens gek doen? Ze rezen en masse op. Spontaan als de omhelzing van een oude vriend."

"Eigenlijk was het maar goed ook dat de bal niet via onderkant lat het doel in ging. Dan was er gejuicht voor een doelpunt. Ook leuk, maar op deze manier bleek dat die tienduizenden supporters opsprongen om de schoonheid van het vertoonde spel met een ovatie te bejubelen", besluit Hakkert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties