Eerste elftal

Prachtige anekdote toont de onderschatte waarde van 'Brama-achtige' Kjolo

Prachtige anekdote toont de onderschatte waarde van 'Brama-achtige' Kjolo

Voor in totaal 1,9 miljoen euro haalde FC Twente afgelopen zomer middenvelders Youri Regeer en Carel Eiting naar Enschede. Het is echter Mathias Kjolo, die een jaar eerder al overkwam van PSV, die een vaste basisplaats naast Michal Sadílek op het middenveld heeft. Kjolo is geen speler met een hoge amusementswaarde, maar de stille Noor is met zijn harde werk en uitstekende spelinzicht van grote waarde voor FC Twente.

Een prachtige anekdote van Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost toont de onderschatte waarde van Kjolo. "Vorig jaar was er wat grilligheid op het veld tijdens het trainingskamp in Costa Rica. De spelers waren wat vermoeid, er was wat irritatie onderling, er waren te veel loopoefeningen. Dan loopt Kjolo weg, gaat hij gewoon voor zichzelf een beetje lopen. Hij wil dan gewoon door, terwijl anderen zeiden dat het even te veel werd. Dan zie je gewoon dat die jongen alleen maar arbeid wil leveren. Het is gewoon een topgozer." Bert van Losser noemt Kjolo zelfs 'Brama-achtig'.

Dit zegt alles over Kjolo: geen gemekker, geen rare fratsen, gewoon honderd procent inzet voor de ploeg. De 22-jarige middenvelder kwam medio 2022 over van PSV en is sindsdien nooit verzaakt. Ook toen hij vorig seizoen bij afwezigheid van Michal Sadílek plots een tijdje een vaste basisplaats had, stond Kjolo zijn mannetje.

Waar je misschien zou denken dat hij pas na dit seizoen de opvolger is van Sadílek, is Kjolo de speler die samen met zijn Tsjechische compagnon de aankopen Carel Eiting en Youri Regeer voorlopig uit de basis houdt. Dat werd beloond met een contractverlenging. Kjolo staat nu tot de zomer van 2027 onder contract in Enschede, waarbij de club de optie heeft het contract met een jaar te verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties