Eerste elftal

Problemen met reservespelers bij FC Twente? "Dat gaat nog wel een dingetje worden"

Problemen met reservespelers bij FC Twente? "Dat gaat nog wel een dingetje worden"

FC Twente staat momenteel op de derde plek in de eredivisie en heeft een voorsprong van acht punten op AZ, dat op de vierde plek staat. De club uit Enschede presteert dit seizoen goed, mede door de breedte van de selectie. Zo maakte de invallers in de thuiswedstrijd tegen Excelsior het verschil. Joseph Oosting beschikt over veel verschillende spelers en heeft de mogelijkheid om kwaliteit vanaf de bank te brengen.

De selectie is al een aantal weken nagenoeg compleet fit, er zijn geen geblesseerde spelers waardoor de bank goed gevuld is. Dit zou echter volgens clubwachter Leon ten Voorde voor problemen kunnen zorgen naar mate deze spelers weinig tot geen speelminuten krijgen. "Dat wordt nog wel echt een dingetje de komende tijd", vertelt hij tijdens De Warming-up.

De clubwatcher neemt kersverse aanwinst Myron Boadu als voorbeeld. "Boadu is naar Enschede gekomen om te spelen. Hij zit momenteel nog op de bank, maar er komt een moment dat hij denkt: ik wil er een keer in." Echter is het probleem dat zijn concurrentie het dusdanig goed doet dat je die volgens Ten Voorde niet gaat wisselen. "Maar die gekke Ricky van Wolfswinkel heeft er al drie inliggen sinds Manfred Ugalde weg is. Daar ga je dus mee beginnen, want er is geen reden om hem eruit te halen."

Ten Voorde ziet dat alle spelers in de ploeg van Oosting willen voetballen. "Ze vinden allemaal dat ze moeten spelen en dat is goed." Al betekent dat niet dat iedereen kan spelen en met de vorm die FC Twente momenteel heeft, denkt hij dat de spelers op de bank ook snappen dat er geen verandering zal plaatsvinden. "Als een ploeg blijft winnen dan weten de reserves ook dat als zij trainer zouden zijn dan ook niet zouden wisselen", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties