Eerste elftal

Programma's concurrentie: Kan FC Twente dit weekend wederom goede zaken doen?

Programma's concurrentie: Kan FC Twente dit weekend wederom goede zaken doen?

Na 21 speelrondes staat FC Twente op een eilandje op de derde plek. De achterstand op Feyenoord is vijf punten, de voorsprong op AZ is acht punten en op Ajax negen. In de strijd om Champions League- en Europa League-tickets is het interessant om te kijken tegen wie de concurrenten van FC Twente dit weekend spelen.

Van de vier genoemde teams is AZ de enige die vandaag al in actie komt. Om 18:45 uur gaan de Alkmaarders op bezoek bij Fortuna Sittard. Fortuna pakte na de winterstop vijf punten in vijf wedstrijden, AZ pakte slechts drie punten en ontsloeg tussendoor ook nog eens de trainer. Voor de ploeg is het hoogst noodzakelijk om maar weer eens wat vertrouwen te tanken, want volgende week zondag (aftrap 16:45 uur) staat de cruciale thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma.

De rest komt zondag in actie. De eerste is FC Twente, dat om 12:15 uur de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht speelt. Om 14:30 uur speelt Ajax thuis tegen NEC Nijmegen, dat dit seizoen heeft bewezen te kunnen stunten op vreemde bodem. Op bezoek bij FC Twente en Feyenoord werd al gelijkgespeeld, bij AZ werd zelfs gewonnen. Feyenoord gaat het eredivisieweekend om 16:45 uur afsluiten met de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, de nummer zestien van de competitie die zich na de 3-0 nederlaag tegen FC Twente revancheerde door met 2-0 te winnen van NEC Nijmegen.

Eén ding is zeker: na dit weekend staat FC Twente nog op de derde plek. De Tukkers hebben echter al aangegeven dat het nummer twee Feyenoord het leven zo zuur mogelijk wil maken. Daarnaast wil de ploeg de voorsprong op AZ en Ajax vasthouden of zelfs uitbreiden, al helemaal met het oog op de onderlinge ontmoeting tussen die twee van volgende week zondag.

Opinie:
Denk jij dat FC Twente dit weekend dichterbij Feyenoord kruipt en/of de voorsprong op AZ/Ajax uitbreidt? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties