Eerste elftal

Promes opnieuw in hoger beroep, neergestoken neef woedend: "Gaat hem geen flikker aan"

Promes opnieuw in hoger beroep, neergestoken neef woedend: "Gaat hem geen flikker aan"

Maandag was er weer een zitting over het incident waarbij Quincy Promes zijn neef Esajas neerstak op een familiefeest. Hier is Promes al voor veroordeeld in een civiele procedure, maar de oud-aanvaller van FC Twente ontkent nog altijd dat hij zijn neef heeft gestoken en wil de schadevergoeding niet betalen. In hoger beroep trokken zijn advocaten zelfs in twijfel of de foto's van het letsel bij het slachtoffer wel echt zijn.

Toen Esajas dat hoorde, werd hij boos. "Wil je het zien", schreeuwde hij door de zaal, zo meldt TC Tubantia. Advocaat Yehudi Moszkowicz greep in. "Sorry dat mijn cliënt geïrriteerd reageert." Esajas haakt in. "Ik ben geïrriteerd en niet zo’n beetje ook... tsss..." Even later vroeg hij weer of ze de wond wilden zien.

Die irritatie en woede gaat verder als hem door de voorzitter van het gerechtshof gevraagd wordt hoe het met Esajas gaat. "Ik kom haast niet buiten, ik zit in een sociaal isolement, Promes is de aandacht gewend, ik niet, ik heb nergens om gevraagd. Ik krijg alleen maar shit over me heen, alsof ik lieg, alsof ik zijn carrière wil breken. Het gaat Promes geen flikker aan hoe het met me gaat. Overal wordt over me geluld, als ik naar de kapper ga hoor ik ze al fluisteren. Ik zou ook liever ver weg gaan, niet naar Rusland, maar naar een andere planeet of zo."

Veroordeeld

In juni werd Promes veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf voor zware mishandeling. De voetballer van Sparta Moskou ging echter gelijk in hoger beroep. In dit geval is het de vraag of hij de schadevergoeding moet betalen. Op 16 januari 2024 doet het gerechtshof daar uitspraak over. De schadeclaim van Esajas gaat richting de miljoen euro, zo meldt TC Tubantia. Esajas en advocaat Moszkowicz hebben daarnaast beslag gelegd op een villa van Promes, die 1,2 miljoen euro waard is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties