Eerste elftal

'Promes verdient royaal salaris: winterse transfer uitgesloten'

'Promes verdient royaal salaris: winterse transfer uitgesloten'

Quincy Promes transfereerde in de zomer van 2014 van FC Twente naar Spartak Moskou. De Russische club betaalde 11,5 miljoen euro voor hem, bovendien kon de transfersom nog oplopen met enkele bonussen. Waar enkele targets voor die bonussen inmiddels al behaald zijn. Dat de voormalig aanvaller van de Tukkers goed zit in Rusland blijkt wel uit zijn uitgelekte salaris.

Volgens Futbolgrad verdient Promes, die in 2016 zijn handtekening zette onder een verbeterd contract tot medio 2021, vijf miljoen euro per seizoen. Van dat salaris hoeft de vleugelaanvaller weinig af te staan qua belasting, aangezien voetballers in Rusland worden gecategoriseerd als artiesten. Bovendien kreeg Promes afgelopen zomer een extra koffer met geld om hem nog een jaar bij de Russische topclub te laten blijven om Champions League te spelen.

[google]Promes wordt bij diverse Europese topclubs, onder meer Liverpool en Bayern München genoemd, maar gezien het salaris wat hij verdient in 'belastingparadijs' Rusland, zal het naar alle waarschijnlijkheid niet tot een winterse transfer komen van 25-jarige aanvaller die dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden al goed was voor tien treffers en zes assists. Al zal financieel directeur Erik Velderman hier wel op hopen.

Toen Promes medio 2014 de overstap maakte naar Rusland kwamen beide club een doorverkooppercentage overeen. FC Twente ontvangt 5% van de transfersom boven het bedrag van 11,5 miljoen euro dat Spartak Moskou betaalde aan de Tukkers. Een transfer van de 25-voudig international zou de Enschedese club dan ook goed uitkomen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties