Eerste elftal

Pröpper blij met Unnerstall en Van Hoorenbeeck, maar minder content over spel FC Twente

Pröpper blij met Unnerstall en Van Hoorenbeeck, maar minder content over spel FC Twente

Go Ahead Eagles verloor dertien thuiswedstrijden op rij niet, totdat FC Twente op bezoek kwam. De Tukkers gingen dankzij doelpunten van Manfred Ugalde, Sem Steijn en Younes Taha met 1-3 langs de Deventenaren. FC Twente was in de eerste helft heer en meester en stond met 0-2 voor. Go Ahead maakte het nog spannend via de aansluitingstreffer, maar Younes Taha gooide de wedstrijd in de 76e minuut in het slot.

De eerste helft was FC Twente veel beter, maar de tweede helft werd het toch nog spannend. "Je weet hoe zei kunnen stormen", zegt aanvoerder Robin Pröpper daarover in gesprek met ESPN. "We zaten er voetballend niet heel goed in in de tweede helft. Dan wordt het altijd nog gevaarlijk, maar gelukkig hebben we een hele goede keeper op goal die af en toe een balletje eruit houdt. En we waren denk ik dodelijk effectief."

Menig FC Twente-supporter zal terug hebben gedacht aan de tweede helft tegen Heracles Almelo, toen de ploeg een 0-2 voorsprong bij rust helemaal uit handen gaf. "De trainer waarschuwde daar ook voor. We hebben er als het goed is van geleerd. Nu waren we de tweede helft in ieder geval nog dodelijk effectief. Er was een groot verschil tussen de eerste en tweede helft, dat is zonde. Natuurlijk doet Go Ahead wat anders in de tweede helft. Ze gingen echt volle bak, alles of niets."

"We moeten er toch een manier op vinden om daar goed onderuit te komen. Uiteindelijk zie je dat wel dat we na de 1-3 een aantal counters kunnen plaatsen met Younes die heel goed inviel. Het was geen verbijsterend goede wedstrijd, maar gelukkig zijn het drie punten", aldus Pröpper.

FC Twente is nummer twee Feyenoord tot op twee punten genaderd. Pröpper wil hier liever niet naar kijken. "We kunnen elke keer naar die andere plekken kijken, maar we moeten zelf de wedstrijden winnen. Tegen Heracles verloren we punten en zo hebben we nog een aantal wedstrijden gehad waarin we punten kan pakken, maar uiteindelijk niet winnen. Dan is het gewoon heel belangrijk dat je zelf wint en daarna zien we wel wat er gebeurt."

Pröpper stond vandaag in het centrum naast Alec van Hoorenbeeck, die voor het eerst in de basis stond. De aanvoerder is content over het spel van zijn compagnon. "Het was even wennen, ik heb al een hele tijd niet meer rechts centraal gespeeld. Alec heeft het gewoon hartstikke goed gedaan, je ziet in zo'n wedstrijd dat hij fysiek heel sterk is. Ik moet zeggen, met Mees (Hilgers, red.) ben ik het natuurlijk helemaal gewend, daar speel je al twee, drie jaar mee centraal. Alec deed het hartstikke goed. Hij was goed in de duels en was zeer belangrijk voor ons", besluit Pröpper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties