Eerste elftal

Pröpper doet belofte: "Daar gaan we alles aan doen"

Pröpper doet belofte: "Daar gaan we alles aan doen"

FC Twente aast al lange tijd op het ticket voor de derde voorronde van de Champions League en kan die vanmiddag in de wacht slepen. Er moet een voorsprong van twee punten worden zien te verdedigd op AZ. FC Twente heeft aan een overwinning bij PEC Zwolle genoeg om zichzelf te belonen voor een prachtig seizoen. Aanvoerder Robin Pröpper kijkt uit naar de wedstrijd.

Is Pröpper ook nog gespannen? "Dat niet", geeft de 30-jarige verdediger aan in gesprek met Voetbal International. "Maar wel het gevoel: je wilt jezelf belonen voor het seizoen dat we tot nu toe hebben gehad. En daar zijn we met z’n allen mee bezig. Het is mooi wat we allemaal kunnen gaan bereiken en meemaken. Dat positieve gevoel is wat in de hele groep overheerst. Er is veel vertrouwen."

Is er geen angst dat de derde plaats nog weggegeven wordt? "Je weet dat dat risico erin zit, maar daar ben je niet mee bezig. Je weet dat er bepaalde scenario’s tijdens de wedstrijd kunnen gebeuren, dat zo’n dag vreemd kan verlopen. Maar we gaan gewoon vol vertrouwen naar Zwolle. We weten wat we willen bereiken", aldus Pröpper.

Wat nou als FC Twente toch nog vierde wordt? "Dan zal in eerste instantie de teleurstelling overheersen. Als je het hele seizoen zo dichtbij bent geweest. We hebben Europees voetbal, dat is wat we wilden. Maar plek drie geeft zoveel extra’s, dat wil je gewoon behalen. Gaan we alles aan doen. Wij moeten volle bak die wedstrijd tegen PEC Zwolle ingaan. Wij willen gewoon winnen." Willen? "Moeten", besluit Pröpper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties