Eerste elftal

Pröpper duidelijk na drukke periode: "Dat boeit me voor geen meter"

Pröpper duidelijk na drukke periode: "Dat boeit me voor geen meter"

Voor FC Twente waren de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen een snelkookpan. 3,5 week na de eerste training stond de eerste Europese wedstrijd al op het programma. Een maand later zijn er nog vier Europese duels en twee competitiewedstrijden afgewerkt. Het was een drukke periode voor FC Twente, maar aanvoerder Robin Pröpper maalt hier niet om.

Is het niet te zwaar geweest voor FC Twente? "Het is zwaar geweest", geeft Pröpper toe in gesprek met RTV Oost. "Je moet in een snelle opbouw naar deze wedstrijden toe. Dit zijn de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op dit moment. Maar wij willen gewoon in die poulefase. Na vorig jaar met een moeilijk loting hebben we nu weer een moeilijk loting. Wij willen gewoon die poulefase halen, koste wat het kost. Of dat nu even zwaar is, boeit me echt voor geen meter. Ik ren wel, al is het op het middenveld. Ik wil daarin alles doen voor het team."

FC Twente kwam donderdag na de rode kaart zwaar tekort tegen Fenerbahce. Het werd 5-1 voor de Turken. De selectie van FC Twente is nog niet compleet. "Uiteindelijk is het te jeugdig wat we op dit moment hebben. Maar ja, we hebben wat blessures, we hebben wat jongens die er niet bij zijn. Dan is het wel een hele dunne selectie, inderdaad", geeft Pröpper toe.

Er moeten nog een aantal spelers bij, zoveel werd wel duidelijk. "Dat was al duidelijk. Volgens mij zijn ze daar ook hard mee bezig. Alleen nogmaals, Twente is niet een club die zomaar één, twee, drie directe versterkingen kan halen voor zoveel geld. Daar moeten we ook realistisch in zijn. Dan moet je het gewoon doen met wat we hebben. We hebben hartstikke veel talent in ons team, alleen als je dan elf tegen tien komt tegen een Fenerbahce dat afgelopen zomer gewoon tientallen miljoenen heeft geïnvesteerd, dan moet je gewoon realistisch zijn dat het uiteindelijk zo'n uitslag kan zijn. Zeker als je elf tegen tien komt", besluit de 29-jarige aanvoerder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties