Eerste elftal

Pröpper hoopte op een wereldgoal tegen FC Volendam, maar erkent beter geen poging meer te wagen

De wedstrijd tegen Volendam kende een goede afloop voor FC Twente. De pot werd gewonnen met 2-0. Doelpuntenmakers waren Sem Steijn in de eerste helft en Ricky van Wolfswinkel in de tweede helft. Het was de wedstrijd waarin de nieuwe aanwinst Mitchell van Bergen zijn eerste minuten maakte voor de club uit Enschede. Het debuut van de andere recente nieuweling Carel Eiting laat nog even op zich wachten. De middenvelder over gekomen van nota bene FC Volendam was nog niet speelgerechtigd.

Na afloop van de wedstrijd verscheen Robin Pröpper voor de camera van ESPN. Pröpper toonde zich tevreden met de uitslag. “Het is in ieder geval een goed leerproces geweest na vorig jaar. Toen speelde wij hier ook vlak na de wedstrijd tegen Fiorentina. Toen kregen wij genoeg kansen, maar die maakten wij alleen niet af en dat doen wij nu deels wel. Dus daarin zijn wij verbeterd.”

De centrale verdediger denkt dat het prettig is geweest dat de competitie is gestart tegen relatief makkelijke tegenstanders, zo tussen het zware Europese programma door. Pröpper terugkijkend op de gewonnen wedstrijden tegen Almere City FC, PEC Zwolle en nu dus FC Volendam: “We hebben nu negen punten, maar het had ook anders kunnen zijn. Het zijn gewoon lastige potjes, die je moet spelen. Je moet er gewoon staan en dat hebben wij goed gedaan.” Vervolgens erkent hij wel dat het misschien een leukere wedstrijd had kunnen zijn tegen FC Volendam, maar herhaalt nog maar eens dat na de domper tegen Fenerbahce, de Tukkers tevreden mogen zijn: “Je hebt het gewoon goed gedaan als je hier met 2-0 wint.”

Komt dat schot

Diep in de tweede helft waagde Pröpper nog een schot op het Volendamse doel. Hij geeft aan dat hij hoopte op een wereldgoal. Dat werd het niet. Sterker nog, het werd een afzwaaier die hoog over en ver naast het doel terecht kwam. “Misschien moet ik dit maar niet meer doen, want als een centrale verdediger voor het doel komt, gebeuren er gekke dingen”, erkent hij terugkijkend naar de beelden. Wellicht herinneren de lezers zich commentator Hugo Walker nog wel, die deze poging van de FC Twente speler ongetwijfeld zou hebben aangekondigd met: ‘Kóómt dat schót.” Tot slot geeft de aanvoerder nog aan bij de training kort met Carel Eiting te hebben gesproken en blij te zijn met zijn komst.