Eerste elftal

Pröpper in dromenland: "Kippenvel om in de Veste te mogen voetballen"

Pröpper in dromenland: "Kippenvel om in de Veste te mogen voetballen"

FC Twente-verdediger Robin Pröpper geniet heel erg van het leven als profvoetballer. Vroeger bezocht hij weleens Europese potjes van onder andere FC Twente. Hij was onder de indruk van de mooie sfeer en maakt het nu zelf wekelijks mee. Zo ook morgen weer, als hij met FC Twente aantreedt tegen Feyenoord.

"Nog niet zo gek lang geleden ging ik met mijn vader en broers bij Ajax, PSV en ook FC Twente kijken toen die clubs Europese wedstrijden speelden", vertelt Pröpper tegenover TC Tubantia. "Als we dan op de tribune zaten, keek ik echt mijn ogen uit. Zo van: wow, wat vet om in zo’n entourage te voetballen. Nu staan we met FC Twente zelf tussen al die grote clubs en speel ik om de week in een van de mooiste en sfeervolste stadions van Nederland. Misschien geniet ik nu daarom wel zo. Ik weet heel goed waar ik vandaan kom."

Pröpper heeft de laatste jaren een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Lange tijd speelde hij bij De Graafschap, voordat hij in 2016 de overstap maakte naar Heracles Almelo. Daar liep hij vijf jaar later gratis de deur uit. Hij vertrok transfervrij naar aartsrivaal FC Twente en is uitgegroeid tot belangrijke speler bij de Tukkers, zowel op als buiten het veld.

"Ik besef dat ik in een bevoorrechte positie zit, dat ik een beroep uitoefen waarvan heel veel mensen dromen. Dan mag je dat ook uitstralen, vind ik. Je best doen, alles geven, laten zien dat het geweldig is om voor deze fantastische club te spelen. Echt, er zijn thuiswedstrijden bij dat ik om me heen kijk en het bijna niet kan geloven: 30.000 mensen die zingen en klappen alsof hun leven ervan afhangt. Kippenvel. Hier mogen voetballen voelt als voorrecht", besluit de centrale verdediger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties