Eerste elftal

Pröpper kan nog glimlachen na nederlaag: "Dit is geen competitie"

Pröpper kan nog glimlachen na nederlaag: "Dit is geen competitie"

Na de 3-2 nederlaag tegen LD Alajuelense verscheen aanvoerder Robin Pröpper voor de camera om een reactie te geven. Hij was ontevreden over het resultaat, maar zag ook veel goede dingen op het veld. "Een lastige wedstrijd, want het was uiteindelijk een enerverend potje", aldus de verdediger in gesprek met Van Wissing van RTV Oost.

"Ik denk dat we tot aan de zestien bij vlagen heel goed voetbal hebben gespeeld, maar dat zij vele malen effectiever waren. Ze maken 1-0 eigenlijk uit het niets. Tot dan waren we de bovenliggende partij. Nogmaals tot aan de zestien. Ik denk dat we twee grote kansen hebben gehad en dat was het. Zeker als je naar de eerste zestig minuten kijkt waarin ik heb gespeeld, was het op statistiek een lastige wedstrijd voor ons."

Je hebt nog wel een glimlach. "Ja, tuurlijk. Je speelt hier in Costa Rica, je hebt een mooi trainingskamp gehad en twee mooie wedstrijden gespeeld. Tuurlijk wil je winnen en resultaat halen. Daar ben ik ook ontevreden over en dat hebben we net al besproken op de bank. Waar ging het mis en waar ligt het aan. Alleen is dit geen competitie en staat het niet voor waar we staan. Ik heb heel veel goede dingen gezien en ik denk dat dat het belangrijkste is vandaag."

Was het een vruchtbare trip? "Ja. Ik denk dat we heel veel met elkaar hebben gedaan. We hebben goed getraind. Vandaag hebben we fysiek een stuk betere wedstrijd gespeeld dan de afgelopen wedstrijd omdat dat een speciale wedstrijd was. Maar omdat je zo bij elkaar bent, leuke dingen doet en ook goed traint, dan is het altijd een vruchtbare trip. En als je dat in deze omgeving kan doen, dan is dat helemaal mooi."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties