Eerste elftal

Pröpper kan ook leven met vierde plek: "Heb je alsnog een heel goed seizoen gedraaid"

Pröpper kan ook leven met vierde plek: "Heb je alsnog een heel goed seizoen gedraaid"

FC Twente staat met nog maar zeven wedstrijden te gaan op een uitstekende derde plek in de competitie. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de derde voorronde van de Champions League en gegarandeerd de competitiefase van de hernieuwde Champions League of Europa League. Na de nipte 1-0 thuisoverwinning op Heracles, wacht woensdag sc Heerenveen. Het zal dan voetballend beter moeten, want Heerenveen heeft een stuk meer kwaliteit in huis dan de Almeloërs.

Dat FC Twente zondag niet goed speelde, heeft volgens aanvoerder Pröpper meerdere redenen. "Dat heeft met bepaalde factoren te maken", vertelt de verdediger in gesprek met RTV Oost. "Natuurlijk kun je niet alle wedstrijden geweldig spelen. Dat wil je wel, daar streef je naar. De punten zijn het belangrijkste en dan ga je kijken wat er te verbeteren is. Ik vond dat we wat slordig waren aan de bal. De veldbezetting klopte niet helemaal en daardoor hadden we het wat moeilijker. Dat lag misschien ook aan de tegenstander. Maar we hadden beter kunnen spelen, ja."

Toch werd de volle buit binnengehengeld en dat is uiteindelijk waar het allemaal om gaat. Als de derde plek wordt binnengehaald met slecht voetbal, zal hier na afloop van het seizoen niemand over klagen. Zelfs plek twee is op papier nog mogelijk, maar Pröpper kijkt niet meer omhoog. "Ik denk dat Feyenoord en PSV genoeg kwaliteiten hebben om boven ons te blijven. Wij moeten ons focussen op deze positie en op de concurrentiestrijd met AZ. De derde plek is het ultieme doel." En als de ploeg toch vierde wordt? "Als je vierde wordt heb je alsnog een heel goed seizoen gedraaid, alleen staan we nu al zo lang op die derde plek. Dat wil je gewoon behouden. Daar gaan we volledig voor."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties