Eerste elftal

Pröpper over eerste goal: "Mooiste van het seizoen"

Pröpper over eerste goal: "Mooiste van het seizoen"

FC Twente won donderdag van Heerenveen en manoeuvreert zichzelf daardoor in een goede uitgangspositie, voor aankomende zondag. De Tukkers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en domineerde de eerste helft. Ze begonnen echter matig aan de tweede helft, zag ook aanvoerder Robin Pröpper.

"In dit soort wedstrijden moet je resultaat boeken, ongeacht hoe. Maar ik denk dat we wel verdiend gewonnen hebben.", begint Pröpper in gesprek met ESPN. "Het eerste schot op goal vloog er meteen in bij hun. Dus dan krijg je wel even een tikkie. Ik vond dat we juist in die fase erg goed waren. Goed aan de bal, we lieten ze van links naar rechts kantelen", stelt de aanvoerder.

"We creëerden ook een aantal mogelijkheden, maar dan krijg je net de 1-1 tegen. In de tweede helft wordt het iets meer een vechtwedstrijd. Dan heb je iets minder controle en dan kan het beide kanten op. Maar we kunnen met onze aanvallers en kwaliteiten toch heel gevaarlijk zijn. En dat bewijst Manfred weer." Kon de aanvoerder ook genieten van de eerste goal? "Denk dat het de mooiste voetbalgoal was van het seizoen. Wat een kwaliteit, ze wandelden er doorheen. Het was een hele mooie goal om te zien."

Ook gaat het kort over de overtreding op Zerrouki van Heerenveen-verdediger Van Ottele. "Vanaf mijn kant, leek het donkerrood. Omdat hij ook met gestrekt been, veel te laat inkomt. Uiteraard neem ik mijn speler in bescherming. Maar goed, de scheidsrechter neemt de beslissing, dan moet het ook klaar zijn."

Hoe komen de Friezen naar Enschede zondag? "De eerste tik is uitgedeeld vanuit ons, maar in zo'n play-off wedstrijd kan alles gebeuren. Ik denk dat ze wel weten dat het een lastige pot gaat worden. We willen het seizoen goed afsluiten, dat moet met Europees voetbal. Daar willen we vol voor gaan", besluit de verdediger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties