Eerste elftal

Pröpper uit frustraties en baalt van instelling enkele ploeggenoten

Pröpper uit frustraties en baalt van instelling enkele ploeggenoten

Robin Pröpper stond na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen gefrustreerd voor de camera van ESPN. Hij schuwde niet om de vinger op de zere plek te leggen. Het is dit seizoen te weinig in uitwedstrijden en verwijt een aantal teamgenoten dat ze er na de voorsprong te makkelijk over dachten.

"Als je duels verliest en je denkt dat je er na de 1-0 voorsprong al bent, dan wordt het een hele moeilijke partij. Je weet dat ze met nieuw elan en strijdlust het publiek mee willen krijgen. Als we dat toelaten, dan wordt het een hele moeilijke wedstrijd en krijg je kansen tegen. Het begint met duels en dat is al vaker gebleken."

Dat moet frustrerend zijn. "Inderdaad. Ik vind dat je onderhand het verschil tussen uit en thuis wel aan mag kaarten. Uit kunnen we het blijkbaar niet opbrengen. We beginnen zo goed. We creëren kansen, het voetbalt makkelijk over vier schijven Als je dan ziet hoe we het er uiteindelijk insluipt, dat is zo zonde. We hebben zoveel kwaliteit en dan heb je zo'n uitwedstrijd waarin je het weggeeft."

Is dit het verschil tussen een topploeg en FC Twente? "Dat is honderd procent een verschil. Die teams winnen uit soms ook makkelijk. Ik vind dat wij uitwedstrijden in delen heel goed spelen, maar uiteindelijk draait die wedstrijd helemaal om. Dat was tegen sc Heerenveen en FC Volendam ook al zo. Op het eind komt het alleen maar op duels aan en die moet je winnen en ervoor gaan. Ik vind dat we dat hebben nagelaten.

Kan dat nog omgedraaid worden? "Als we het thuis kunnen, waarom uit dan niet? Er zit veel rek in deze groep. We willen heel graag, maar we kunnen het in delen nog niet opbrengen. Die ontwikkeling moet er wel wezen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties