Eerste elftal

Pröpper verklaart: "Dat is de sleutel van ons succes"

Pröpper verklaart: "Dat is de sleutel van ons succes"

FC Twente is dit seizoen op de derde plek in de eredivisie geëindigd. Mede door de stabiliteit van de ploeg van Joseph Oosting wist het de derde plaats te bemachtigen. Aanvoerder Robin Pröpper is van mening dat ook de sfeer binnen de selectie een belangrijke factor is geweest in het succes van dit seizoen.

De centrale verdediger denkt dat de eenheid de ploeg tekent. "Dat is de basis. Dat je met elkaar goed overweg kan, dat je elkaar dingen kunt vertellen, goed of slecht. Dat je onderling lol hebt. Die sfeer moet blijven, ook als er nieuwe spelers komen. De club is zich op alle gebieden aan het professionaliseren, wij als spelers willen ons blijven ontwikkelen. Maar dat vriendenteam-gevoel moeten we bewaken. Het is een sleutel van ons succes", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Natuurlijk staat één ding centraal: presteren. En doordat je presteert is het makkelijker om een soort vriendenteam te creëren. Als je nu bij PSV vraagt zullen ze daar ook zeggen: wat hebben wij een leuk team. Onderin de Eredivisie hoor je waarschijnlijk andere verhalen. Het één heeft altijd met het ander te maken. Maar het goede van FC Twente is wel geweest dat ze drie, vier jaar geleden een omschakeling hebben gemaakt door voor bepaalde karakters te kiezen. Daardoor kwam er meer sfeer in de groep."

Niet alleen Ricky van Wolfswinkel is volgens de aanvoerder een sfeermaker. "Het geldt bijvoorbeeld ook voor Michal Sadílek, hij wordt vaak vergeten. Kan met iedereen overweg, maar is ook hard, traint altijd op honderd procent. Of neem Lars Unnerstall. Goeie kerel, zorgt voor zoveel rust. Zulke jongens zijn goud waard voor je groep."

Al zorgen de telefoons voor minder sfeer. "Het wordt normaal bevonden als iemand in de kleedkamer komt en het eerst wat hij doet is zijn telefoon pakken, kijken of er nog appjes zijn. Hier ook, helaas. Maar wij zijn nog wel een groep die echt met elkaar praat. Alles wordt op tafel gegooid, of het nou over voetbal of privélevens gaat. Iedereen weet wel ongeveer van elkaar hoe de ander erin zit, hoe die zich voelt."

De selectie verkoos hem tot speler van het jaar. Pröpper had de meeste overwinning tijdens partijtjes op de training en kreeg hiervoor een klein bekertje. Ook dit is onderdeel van de eenheid waar hij eerder over sprak. "Plezier zit ook in die kleine dingen. Dat je iets ludieks moet doen, als je te laat komt. Net nog moest Younes Taha voor de groep de wedstrijd tegen Volendam nabespreken. Dat is altijd grappig om te zien. Hij deed het goed, trouwens", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties