Eerste elftal

PSV-dubbel en 'nieuwe subtop' voor FC Twente: Wanneer is de eerste seizoenshelft geslaagd?

PSV-dubbel en 'nieuwe subtop' voor FC Twente: Wanneer is de eerste seizoenshelft geslaagd?

Volgende week begint het laatste blok van 2023. FC Twente speelt dit jaar nog vijf wedstrijden en dan is het jaar en daarmee ook de eerste seizoenshelft afgesloten. In het vierde blok van dit seizoen speelt FC Twente tegen nog foutloze nummer één en de 'nieuwe subtop' van de eredivisie, waarna een KVNB Beker-duel op bezoek bij de nummer één op het programma staat. Het belooft dus een pittig blok te worden.

Volgende week zaterdag om 18:45 uur wordt de nieuwe reeks afgetrapt. Dan staat de thuiswedstrijd tegen het nog foutloze PSV op het programma. Een week later gaat FC Twente op bezoek in De Adelaarshorst, waar Go Ahead Eagles al dertien competitieduels op rij ongeslagen is. De Deventenaren staan momenteel op een knappe vijfde plaats, slechts zes punten onder FC Twente.

Vervolgens komt Excelsior, de huidige nummer zeven van de eredivisie, op bezoek in een duel op vrijdagavond. De laatste eredivisiewedstrijd voor de winterstop vindt plaats op Het Kasteel, waar nummer zes Sparta de tegenstander is. Go Ahead, Excelsior en Sparta klinken niet als de grootste tegenstanders, maar hebben zich in de subtop van de eredivisie genesteld. Het zijn dus zeer gevaarlijke tegenstanders voor FC Twente.

Afsluitend speelt FC Twente op donderdag 21 december om 21:00 uur de allerlaatste Nederlandse wedstrijd voor de winterstop. De Tukkers gaan op bezoek bij PSV in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Ook geen onbelangrijk duel, gezien het winnen van de beker goed is voor een ticket voor de groepsfase van de Europa League. De tweede seizoenshelft gaat van start op 13 januari om 18:45 uur, als AZ naar De Grolsch Veste komt.

FC Twente staat momenteel op de derde plaats in de eredivisie met 27 punten uit twaalf wedstrijden. Dat is netjes, maar er komen dus enkele lastige wedstrijden aan. Joseph Oosting zal de boel weer op scherp moeten zetten, want het laatste blok was teleurstellend met zes punten uit vier wedstrijden.

Opinie: Wanneer is de eerste seizoenshelft geslaagd voor jou? Is dat bij een bepaalde plaats op de ranglijst, een bepaalde afstand tot de nummer vijf of een bepaald puntenaantal op zich? En hoe groot is de rol van de bekerwedstrijd tegen PSV in de mate van tevredenheid? Laat het weten in de reacties. Laat in onderstaande poll weten hoeveel punten jij denkt dat FC Twente gaat pakken in de komende vier eredivisiewedstrijden (bekijk een overzicht van de wedstrijden onder de poll).

Poll

Hoeveel punten pakt FC Twente in het vierde blok?

blok 4 fc twente seizoen 2023 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties