Eerste elftal

PSV-watcher waakt: "Dan heb je die Veste erachter en wordt het heel erg lastig"

PSV-watcher waakt: "Dan heb je die Veste erachter en wordt het heel erg lastig"

Na de interlandperiode en de landelijke verkiezingen zijn de ogen van voetbal liefhebbend Nederland volop gericht op zaterdag 18:45 uur. De vraag waar het allemaal om draait: kan FC Twente de eerste ploeg worden die PSV dit seizoen punten afsnoept? PSV-watcher Rik Elfrink ziet waar de sleutel van deze kraker ligt.

Elfrink vindt het lastig om zwaktes van FC Twente aan te wijzen. "Het is een volwassen ploeg die alles op orde heeft", zegt hij bij de podcast De Warming-Up van TC Tubantia. "Als je dan toch over een zwakte of een relatieve zwakte moet spreken, vind ik dat ze iets meer zouden kunnen scoren. Ze hebben minder spelers dan PSV die écht makkelijk scoren. Ik denk dat daar weleens de sleutel zou kunnen liggen. Hoe houdt FC Twente straks de aanvallers van PSV af?"

"FC Twente zal wel de kansen moeten benutten die ze eventueel gaan krijgen. Ik denk dat daar vooral de sleutel voor hen ligt. Kom je op 1-0, 2-0, dan heb je die Veste erachter en wordt het heel erg lastig. Dat is een scenario die je ook niet moet uitsluiten. FC Twente heeft het vaker laten zien tegen PSV, twee jaar geleden nog. PSV kwam met 3-0 achter. Kom dan nog maar eens terug", besluit Elfrink.

Destijds lukte het PSV overigens wel nog om terug te komen. De Eindhovenaren speelden mede dankzij het grote gevaar van invallers Cody Gakpo (nu Liverpool FC) en Noni Madueke (nu Chelsea FC) terug tot 3-3. Vorig seizoen liet FC Twente het niet zover komen: de Tukkers pakten snel een 2-0 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 2-1. Beide wedstrijden waren spektakelstukken.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen voorspellen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties