Puntverlies Feyenoord en PSV moet Twente-spelers extra motiveren tegen FC Groningen

FC Twente krijgt zondagmiddag opnieuw de kans om goede zaken te doen in de top van de eredivisie. Nadat AZ zaterdagavond twee punten verspeelde door met 1-1 gelijk te spelen bij FC Volendam, heeft ook koploper Feyenoord niet weten te winnen. De Rotterdammers speelden in eigen huis met 2-2 gelijk tegen PSV.

PSV kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door El-Ghazi. In de 65e minuut kreeg PSV-verdediger Obispo een terechte rode kaart na een trappende beweging richting Gimenez. Maar in plaats van de 1-1 werd het in de 68e 2-0 voor de Eindhovenaren. Het was invaller en debutant Hazard die zes minuten na zijn invalbeurt het net vond. In de 82e minuut scoorde Feyenoord de aansluitingstreffer en in de 96e minuut de gelijkmaker. Beide doelpunten werden gescoord door invaller Jahanbaksh.

FC Twente weet dus wat het te doen staat tegen het in crisis verkerende FC Groningen. Het puntverlies van Feyenoord en PSV zal de spelers extra moeten motiveren. Bij winst is het gat met koploper Feyenoord nog maar vier punten. De wedstrijd in Groningen wordt afgetrapt om 16:45 uur. De scheidsrechter is Pol van Boekel. De ploeg van Jans zal gesteund worden door een vol uitvak.