Eerste elftal

Pusic blikt terug op zwaar KKD-jaar: "Steun van de supporters was geweldig"

Pusic blikt terug op zwaar KKD-jaar: "Steun van de supporters was geweldig"

Afgelopen weekend degradeerde FC Groningen voor het eerst sinds 1998 naar de Keuken Kampioen Divisie. Met nog drie speelrondes te gaan kan de ploeg uit het hoge noorden niet meer wegkomen van de onderste twee plekken. Een hard gelag, want de naam van het ambitieuze beleidsplan 2020-2025 is: Samen naar de Grote Markt. Hiermee doelde het bestuur van FC Groningen niet op een eventueel promotiefeestje in de Keuken Kampioen Divisie.

Nog niet zo heel lang geleden overkwam FC Twente hetzelfde. In het seizoen 2017-2018 degradeerde de ploeg onder leiding van interim-trainer Marino Pusic naar het tweede niveau. De oefenmeester kreeg daarna de kans om de ploeg weer terug te brengen naar de eredivisie en dat lukte. FC Twente werd kampioen en keerde binnen een jaar weer terug op het hoogste niveau. FC Groningen hoopt op eenzelfde scenario, maar Pusic waarschuwt de Groningers alvast.

"Iedereen denkt dat je zomaar even terugkomt omdat je een groter budget hebt, maar zo gemakkelijk is dat niet", blikt Pusic terug in de Telegraaf. "Ik vind nog altijd dat we een topprestatie hebben geleverd dat seizoen. De sleutel is voor mij geweest dat we als een eredivisie-club zijn blijven denken en doen. Qua organisatie en discipline hebben we totaal geen concessies gedaan. Die stabiliteit als team heeft uiteindelijk het verschil gemaakt."

"De Keuken Kampioen Divisie is een heel onvoorspelbare competitie, maar we hadden altijd een goede basis om op terug te vallen. Je loopt in zo’n seizoen tegen een hoop dingen aan." Pusic noemt een voorbeeld. "Zo gaf elke club tegen FC Twente 120 procent. Dat gaat FC Groningen straks ook merken. Iedereen wil per se van je winnen."

"Ook mentaal is het lastig", vervolgt Pusic. "Je speelt in mindere accommodaties dan je gewend bent, vaak voor weinig publiek. Dan moet je de motivatie uit jezelf halen. Wat wel een geweldige steun is geweest, is hoe ons publiek zich heeft opgesteld. Overal hadden we een vol uitvak en thuis was het ook steeds een volle bak", besluit de huidige assistent-trainer van Feyenoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties