Eerste elftal

Raad van Commissarissen geeft geen akkoord voor transfer Eiting ondanks 'overbrugbaar' gat

Raad van Commissarissen geeft geen akkoord voor transfer Eiting ondanks 'overbrugbaar' gat

FC Twente en FC Volendam lagen niet heel ver uit elkaar over de transfersom voor Carel Eiting. Dit bleek tijdens de tweede arbitragezaak die de speler heeft aangespannen tegen zijn werkgever FC Volendam. Afgelopen zaterdag hebben alle partijen om tafel gezeten en daarbij werd het bod van 500.000 euro verhoogd naar 700.000 euro. Een dag later deed FC Twente een finaal bod van één miljoen euro, maar deze werd opnieuw van tafel geveegd.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen liet tijdens de zitting van de tweede arbitragezaak weten dat FC Volendam een tegenaanbod heeft gedaan van 1,25 miljoen euro. Dit bedrag was echter te hoog voor FC Twente. Volgens Paul van der Kraan heeft de Raad van Commissarissen aangegeven dat één miljoen euro het maximale bedrag is dat uitgegeven mag worden voor Eiting.

De RvC heeft er goed aan gedaan om een grens te stellen bij één miljoen euro, want Eiting werd in het gelijkgesteld door de voorzitter van de arbitragecommissie. FC Volendam moet voor 1 september 00.00 uur medewerking verlenen aan de transfer van Carel Eiting naar FC Twente voor één miljoen euro. Als Volendam zich hier niet aan houdt, dan volgt een boete van 2,5 miljoen euro. Het volledige schriftelijke vonnis volgt donderdag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties