Eerste elftal

Ranglijst Uitsupporters 2023: Op welke plek eindigen de Tukkers?

Ranglijst Uitsupporters 2023: Op welke plek eindigen de Tukkers?

Elk jaar wordt er een ranglijst gemaakt voor de uitsupporters van alle eredivisieclubs. Er waren afgelopen seizoen vier clubs die het voor elkaar kregen om alle beschikbare kaarten te verkopen. De traditionele top drie, Feyenoord, PSV en Ajax zorgden elke uitwedstrijd voor een uitverkocht uitvak. En uiteraard, hoorden de Tukkers daar ook bij.

Volgens de ranglijst van supporterscollectief.nl eindigde FC Twente als vierde in het klassement van de Ranglijst Uitsupporters 2023. Gemiddeld reisden er 673 Tukkers af naar de uitwedstrijden van FC Twente. Feyenoord komt op een eerste plek met gemiddeld 793 uitsupporters, gevolgd door PSV (752) en Ajax (715). Als vierde komt FC Twente met 673, dat daarna kort wordt gevolgd door NEC met 662 aantal uitsupporters gemiddeld.

De uitsupporters van FC Twente waren dit seizoen niet elke wedstrijd met het maximale aantal supporters welkom. Zo mochten er bijvoorbeeld slechts 400 supporters afreizen naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en tegen Utrecht waren er slechts 200 supporters welkom vanwege veiligheidsmaatregelen. Om deze reden werd de wedstrijd in Utrecht geboycot door de supportersverenigingen. Dit gebeurde eerder in het seizoen ook al bij Feyenoord-uit.

Afgelopen seizoen was er een record gemiddelde aantal uitsupporters per wedstrijd. Maar liefst 497 supporters reisden gemiddeld af naar een uitwedstrijd. Dit was 14 procent meer dan in 2020, en 67 procent meer dan in 2012.

Verder waren er ook veel treurige cijfers over het afgelopen seizoen. Er was namelijk een recordaantal wedstrijden waarin uitsupporters niet welkom waren. Dit gebeurde maar liefst 15 keer. Deze cijfers passen in een seizoen waarin clubs en overheden op grote schaal overgingen tot collectieve straffen uitdelen aan alle bezoekers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties