Eerste elftal

Ras-Heraclied Tom Egberts: "Gun FC Twente de titel van harte"

Ras-Heraclied Tom Egberts: "Gun FC Twente de titel van harte"

Na de 2-0 overwinning zijn de bij de NOS enthousiast over de kansen van FC Twente in de race om de titel. De Tukkers begonnen niet als kampioenskandidaat, maar omdat Ajax en PSV niet presenteren wordt een tweede titel in Enschede zeker niet uitgesloten. Aan tafel bij de NOS zitten Jeroen Elshof, Tom Egberts, Jeroen Stekelenburg en Arno Vermeulen.

"FC Twente heeft maar negen tegengoals. Ze hebben daar een doelman die gewoon heel goed staat te keepen. Hij ging overigens zondag wel in de fout en werd gered door Pröpper." Jeroen Stekelenburg vindt dat een dergelijk foutje prima kan. "Fouten moet je ook timen. Die moet je maken op het moment dat het geen pijn doet." En dat deed Unnerstall.

"Die verdediging en het hele elftal deugt", vervolgt Vermeulen. "Vaak wordt je kampioen als je het minimaal achterin voor elkaar hebt." Tom Egberts: "Dus je noemt nu FC Twente en kampioenschap in één zin?" Vermeulen vindt dat hij niets vreemds zegt. "Waarom niet?" Hij krijgt ook Jeroen Elshof mee. "Ik vind het heel vroeg, maar ik zou het ook wel aandurven." Toch ziet Vermeulen FC Twente niet als kampioenskandidaat nummer een. Dat is volgens hem Feyenoord. "Feyenoord is kampioenskandidaat nummer een en FC Twente en AZ geef ik meer kans dan Ajax op dit moment."

Dan noemt Elshof nog een belangrijk onderwerp dat invloed kan gaan hebben op de competitie. "Straks spelen de clubs ook weer Europees, maar FC Twente niet. Dat kan ook mee gaan spelen. De cyclus van Europees voetbal eist gewoon veel in fysiek opzicht. Twente kampioen, daar droom jij toch van Tom? Ras-Heraclied Egberts reageert gevat: "FC Twente bedoel je? Ik gun het ze van harte!" Terwijl zijn collega doorpraat, hoor je Egbert op de achtergrond nog wat mompelen. "Wat ben je een kreng."

"Maar we kunnen toch wel concluderen dat als Ajax en PSV de boel niet heel rap op de rit krijgen, dat AZ en FC Twente hen voorbij gaan en misschien wel afstand kunnen gaan nemen op de ranglijst? Bij FC Twente en AZ is alles duidelijk, er staat een team, er is geen onrust. Dan moet het wel heel gek lopen willen ze geen voorsprong pakken op Ajax en PSV", besluit Elshof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties