Eerste elftal

Regeer heeft een duidelijk plan voor ogen bij FC Twente: "Dat is mijn favoriete positie"

Regeer heeft een duidelijk plan voor ogen bij FC Twente: "Dat is mijn favoriete positie"

Youri Regeer is deze transferperiode verkast naar FC Twente. De jonge, veelzijdige speler heeft een vierjarig contract getekend en komt over van Ajax voor circa één miljoen euro. Regeer was al snel overtuigd van de keuze om te transfereren naar FC Twente. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen, en wil volop zijn kans pakken bij FC Twente.

"Ik kan op meerdere posities spelen. Maar mijn favoriete positie is wel echt op het middenveld. En dat is waar ze me ook graag willen neerzetten. Ik heb bij Ajax ook veel rechtsback gespeeld, maar dat kwam vooral door Erik ten Hag. Hij wilde me graag daar gebruiken en daarom zei ik in interviews dat ik ook rechtsback kon spelen", aldus Regeer tegenover 1Twente Enschede.

"Mijn gevoel na de eerste training is heel goed. Ik ben goed opgevangen door de jongens en het was een heel warm welkom. Het was de eerste kennismaking met de groep, en ik voelde al direct dat het een hele leuke groep is", vervolgt Regeer na de eerste training van het seizoen.

Regeer is niet de enige speler die overkwam van Ajax dit seizoen. Naci Ünüvar speelt komend seizoen ook in het shirt van FC Twente. "We kennen elkaar al vanaf het Nederlands elftal onder 13, toen kwamen we elkaar voor het eerst tegen. We kunnen binnen en buiten het veld erg goed met elkaar, we hebben een goede klik", vertelt Regeer over het weerzien met zijn oud-ploeggenoot.

"Mijn doel is om zo snel mogelijk in de basis te komen. Ik weet van mezelf wat ik kan en dat wil ik laten zien. Over drie weken staat de eerste wedstrijd op het programma en ik denk dat we daar met zijn allen naar uitkijken", aldus Regeer.

"De trainer is heel duidelijk tegenover de selectie en relaxed over wat hij wil. Dat vind ik fijn, hij maakt een goede indruk bij me. Ik had hem al even gesproken eerder en hij is heel duidelijk over de structuur", sluit Regeer het interview af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties