Eerste elftal

Regeer heeft wensen bij FC Twente en sprak met Oosting

Regeer heeft wensen bij FC Twente en sprak met Oosting

Toen Youri Regeer bij FC Twente kwam, wisten we dat het een multifunctionele speler was. Zo multifunctioneel als hij dit seizoen is ingezet, had niemand echter voorzien. De twintigjarige speler kwam tot dertien basisplaatsen in de eredivisie: twee vanaf het middenveld, acht als linksback en zelfs drie vanaf linksbuiten.

Het is natuurlijk prettig voor een trainer om een speler op zoveel posities te kunnen inzetten. Dat is voor een speler echter minder fijn. "Het is moeilijk als je door het elftal wordt geslingerd. Dat kan zich ook tegen je gaan keren", geeft Regeer toe in gesprek met De Telegraaf.

"Ik heb een periode als linksback gespeeld. Daarna heb ik op het middenveld gespeeld, als rechtsback en zelfs nog een paar wedstrijden als linksbuiten. Uiteindelijk wil je je gewoon meer op een vaste positie gaan richten. Daar heb ik het met de trainer over gehad. Bij Ajax heb ik als nummer zes (controlerende middenvelder, red.) en als nummer twee (rechtsback, red.) gespeeld en daar wil ik me nu bij FC Twente ook op gaan richten", besluit Regeer.

Regeer was bij afwezigheid van backs Joshua Brenet en Gijs Smal een tijd de linksback van FC Twente. Dat was echter uit nood: Regeer is gehaald als middenvelder die ook op rechtsback uit de voeten kan. Regeer is na Michal Sadílek, Mathias Kjolo en Carel Eiting dit seizoen de vierde middenvelder van FC Twente. Momenteel is hij achter Alfons Sampsted de tweede rechtsback.

Opinie: Denk jij dat Regeer er klaar voor is om volgend seizoen vaste basisspeler te worden bij FC Twente? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties