Eerste elftal

Regeer koos op gevoel voor FC Twente: "Had ook naar andere clubs kunnen gaan"

Regeer koos op gevoel voor FC Twente: "Had ook naar andere clubs kunnen gaan"

Youri Regeer maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar FC Twente. De 20-jarige speler is eigenlijk een middenvelder, maar door de blessure van Gijs Smal is hij plots de nieuwe linksback van FC Twente. Deze taak voert hij goed uit en dat komt mede omdat hij bij Jong Ajax geregeld speelde als rechtsback. Hoewel hij niet op het middenveld speelt is hij nog altijd heel blij met zijn overstap naar FC Twente.

"FC Twente is gewoon een hele grote club in Nederland. Het stadion is altijd binnen no-time uitverkocht, de seizoenkaarten zijn allemaal uitverkocht en als je ziet hoe de club leeft in het oosten, dan is dit voor mij gewoon een perfecte stap." Daarnaast krijgt hij de speelminuten die hij bij Ajax niet kreeg.

"Op mijn leeftijd moet ik ook speelminuten gaan maken", vervolgt Regeer in gesprek met Ajax Showtime. "Ik moet hier laten zien dat ik het niveau van de eredivisie aankan. Voor mij is dat denk ik het allerbelangrijkste geweest. Ik had ook naar andere clubs kunnen gaan, maar het gevoel dat FC Twente mij vanaf de eerste dag gaf, is het allerbelangrijkste geweest. Ik denk dat dit op mijn leeftijd de perfecte stap is."

Met de komst van Eiting lijkt een plek op het middenveld op dit moment niet realistisch. Oosting kiest vooralsnog voor Sadílek en Kjolo, maar de verwachting is dat Eiting binnenkort de plek over gaat nemen van de Noor. Toch geeft Regeer de hoop niet op. "Concurrentiestrijd hoort erbij. Misschien kunnen Eiting en ik ook samen spelen, dat is aan de trainer. Ik hoop mij vooral te kunnen focussen op het middenveld, maar als de trainer mij ergens anders nodig heeft, dan zal ik die taken zo goed mogelijk invullen."

Die trainer is Joseph Oosting. Hoe bevalt de samenwerking? "Het is iemand die heel duidelijk is richting de spelersgroep en ook weet wat hij wil van zijn spelers. In de omgang is hij ook relaxed, hij praat veel met de spelers. Voor mij is het een hele fijne trainer om mee te werken. Hij weet heel goed wat hij met ons wil", besluit Regeer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties