Eerste elftal

Regeer niet verbaasd na overstap van Ajax naar FC Twente

Regeer niet verbaasd na overstap van Ajax naar FC Twente

FC Twente speelt zondag de veelbesproken uitwedstrijd tegen Ajax. De Tukkers gaan als absolute favoriet naar de Johan Cruijff ArenA, iets wat niet vaak gebeurt. De voorsprong op de ranglijst is maar liefst vijftien punten op Ajax. FC Twente gaat voor de Champions League, terwijl Ajax nog maar moet zien of het überhaupt Europa in zal gaan.

"Normaal gesproken speelt Ajax mee om de Champions League-plekken, maar nu zijn wij dat. Dat is de realiteit", zegt Youri Regeer in gesprek met TC Tubantia. Regeer speelde tussen 2017 en 2023 bij Ajax en maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Twente. Dat heeft hij nooit gezien als stap terug.

"FC Twente heeft de voorbije twee jaar al aangetoond dat het mee kan draaien in de top", aldus Regeer. "Ze werden vierde en vijfde en waarom zou je dan niet tot dit in staat zijn? Ik weet niet of je dit dan een stap terug kunt noemen. Het verrassende zit ook niet zozeer in ons presteren, maar in dat van Ajax. Op mijn eerste dag zag ik al meteen hoeveel kwaliteit er hier rondloopt en hoe hecht de groep is."

In het verleden is door onder meer Jan Streuer weleens gezegd dat FC Twente alleen derde kan worden, als een club uit de traditionele top drie faalt. Hier is Carel Eiting, die tussen 2007 en 2021 bij Ajax speelde, het niet mee eens. "Het scheelt enorm dat Ajax niet het aantal punten haalt, die ze normaal gesproken moeten halen. Maar ik vind dat je als groep niet in limieten moet denken als je ergens aan begint. Zo van: we kunnen alleen derde worden als een topclub niet presteert. Je moet geloven wat jezelf kunt creëren. En dat is veel bij FC Twente. Als groep kijk je altijd zo hoog mogelijk", besluit Eiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties