Eerste elftal

Regeer spiegelt FC Twente aan Formule 1-kampioen Max Verstappen

Regeer spiegelt FC Twente aan Formule 1-kampioen Max Verstappen

Youri Regeer startte afgelopen zondag weer in de basis nadat hij donderdag vanwege een schorsing de wedstrijd vanaf de tribune moest aanschouwen. Opnieuw mocht hij de plek innemen van de geblesseerde Gijs Smal die langzaam op de weg terug is. Voor hem eigenlijk een nieuwe positie, want bij Ajax speelde hij nog niet op die positie. Wel werd hij geregeld ingezet als rechtsback. Toch speelde hij het overgrote deel van de wedstrijden als middenvelder.

Dit is in de basis ook de positie waar FC Twente hem voor heeft gehaald, maar met de komst van Eiting is inmiddels duidelijk dat hij zich ook moet gaan richtingen op de rechtsback positie. "Het was even wennen, want bij Ajax heb ik nooit op deze positie gespeeld. Wel als rechtsback. Maar ik denk dat ik het uiteindelijk goed heb ingevuld", vertelt de geboren Haarlemmer in gesprek met Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

Door de 2-0 winst op FC Volendam is FC Twente na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de eredivisie. "Laten we hopen dat we net zo’n mooie serie als Max kunnen neerzetten”, grapt Regeer die daarnaast ook een kritische noot heeft. "Gezien het spelbeeld hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen. Dat was het enige kritiekpunt."

Deze week sluit Regeer voor de eerste keer aan bij het vernieuwde Jong Oranje waar Micheal Reiziger, zijn oud-trainer bij Ajax, de nieuwe bondscoach is. Als hij terugkeert wacht de volgende uitdaging, de thuiswedstrijd tegen zijn voormalig werkgever Ajax dat na drie wedstrijden terug is te vinden op een Ajax-onwaardige elfde plek. Regeer kijkt er naar uit. "Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Zij zitten in een compleet nieuwe situatie. Het wordt interessant. Het is een mooie wedstrijd voor ons. In de Grolsch Veste zijn we lastig te verslaan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties