Eerste elftal

Regeer ziet toekomstige terugkeer bij Ajax zitten: "Maar de focus moet vol op FC Twente"

Regeer ziet toekomstige terugkeer bij Ajax zitten: "Maar de focus moet vol op FC Twente"

Youri Regeer maakt deze zomer de overstap van Ajax naar FC Twente. De middenvelder kreeg geen kans bij Ajax, besloot niet langer te wachten en wilde naar een andere club vertrekken. Toen FC Twente op zijn pad kwam, had Regeer snel zijn keuze gemaakt. Het duurde even voordat het rond was tussen de clubs, maar uiteindelijk maakte de Enschedese club negen ton naar Amsterdam.

In de loop van afgelopen seizoen wist Regeer al dat hij wilde vertrekken bij Ajax. "Ik wist het vrij snel in de winterstop eigenlijk. Ik wist al dat ik weg wilde. Toen is het een en ander gebeurd en kwam er op het laatste moment een andere trainer (John Heitinga in plaats van Alfred Schreuder, red.). Toen heb ik met mijn omgeving besloten om nog een half jaar bij Ajax te blijven", vertelt Regeer tegenover Ajax Showtime.

Daarna besloot hij echter dat hij in de zomer alsnog wilde vertrekken. "Al vrij snel werd duidelijk dat ik op dat moment voor mezelf geen toekomst bij Ajax zag. Ik moest voor mezelf kiezen en uiteindelijk is dat de mooie club FC Twente geworden."

Regeer kijkt desondanks terug op een mooie tijd bij Ajax, waar hij tussen 2017 en 2022 speelde. "Tsja, geen basisspeler geworden. Ik ben net twintig, dus ik ben nog steeds een jonge speler. Voor mij is het momenteel belangrijk dat ik minuten maak op het hoogste niveau. Als je merkt dat je dat bij Ajax niet gaat krijgen of gaat bewerkstelligen, dan moet je verder kijken. Ik denk dat dit op mijn leeftijd de perfecte stap is. Maar wat ik wil zeggen is dat vanaf het eerste moment dat ik bij Ajax binnenkwam, ik daar met open armen ben ontvangen door de jeugdtrainers", aldus de twintigjarige Haarlemmer.

Ajax heeft er deze transferperiode voor gekozen om veel nieuwe spelers aan te trekken in plaats van de jeugd de kans te geven. "De club kiest daarvoor, dus dan heb je daarmee te dealen als speler. Er zijn veel nieuwe jongens gekocht en de trainers die daar nu zitten, moeten een goed elftal gaan smeden. Momenteel ligt mijn focus niet meer op Ajax. Ik heb dat achter mij gelaten. De focus moet vol op FC Twente zijn."

Terugkoopclausule

Bij de transfer van Regeer naar FC Twente heeft Ajax een terugkoopclausule bedongen. Deze bedraagt naar verluidt rond 4,5 tot 5 miljoen euro. De middenvelder zou in de toekomst best terug willen keren bij Ajax. "Ik heb geen idee hoe het loopt. We gaan het allemaal zien. Ik zou er natuurlijk zeker voor openstaan. Ajax blijft de grootste club van Nederland, maar eerst moet ik het nu laten zien bij FC Twente in de eredivisie. Daarna kijken we wel verder", besluit Regeer, die zondag bij FC Twente - Ajax waarschijnlijk als linksback zal beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties