Eerste elftal

Relatief veel Riga-supporters reizen af naar Enschede

Relatief veel Riga-supporters reizen af naar Enschede

Donderdagavond om 20:00 uur gaat de bal voor de tweede keer rollen dit seizoen in de Grolsch Veste. Na de 1-0 overwinning op Hammarby IF twee weken geleden is het nu de Letse koploper Riga FC dat op bezoek komt in Enschede. De inzet is een plek in de play-offs, de laatste voorronde voor de poulefase van de Conference League.

Het doel komende donderdag is een ruimere overwinning dan die tegen de Zweden in de vorige ronde. Hoewel FC Twente thuis de veel betere partij was tegen Hammarby, wist het dit niet uit te drukken in extra doelpunten. Hierdoor werd het in Zweden onnodig spannend en moest er een verlenging worden gespeeld waarin Steijn de beslissende scoorde.

Aan de supporters zal het donderdag zeker niet liggen, want de wedstrijd is zo goed als uitverkocht. Er zijn nog enkele honderden kaarten beschikbaar. Omdat de vakken achter het doel (Vak 101 t/m 107 en vak 136) leeg blijven als gevolg van de straf die FC Twente kreeg van de UEFA, worden er zo'n 25.000 supporters verwacht. Ook komen er relatief veel supporters mee van FC Riga.

In totaal hebben 150 fans besloten om af te reizen naar Enschede om daar hun club te steunen. Omdat de club in de competitie gemiddeld slechts zo'n 900 supporters trekt, is dit aantal voor Riga FC-begrippen vrij hoog. Ze hoeven alleen te betalen voor de reis, want het kaartje krijgen ze cadeau van Riga FC. Omdat de Letse club niet alle kaarten afneemt, is een deel van het uitvak weer beschikbaar voor Twente-supporters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties