Eerste elftal

Rellen in de Veste verhinderen Grolsch Summer Sounds: "Een financiële tegenvaller"

Rellen in de Veste verhinderen Grolsch Summer Sounds: "Een financiële tegenvaller"

Op 27 juli 2023 ging het na de wedstrijd mis op de tribunes van De Grolsch Veste. Er ontstonden rellen op de hoofdtribune tussen aanhangers van FC Twente en Hammarby IF. Ook buiten het stadion was het onrustig. Daarom werd besloten om het zomerfeest Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt vroegtijdig te beëindigen en ook de horeca in de binnenstad om middernacht te sluiten.

De Grolsch Summer Sounds vinden dit jaar niet meer op vier avonden plaatsvindt, maar op twee. De rellen in De Grolsch Veste zijn daar deels schuldig aan. De prijsstijgingen zijn de hoofdreden, maar ook een aantal financiële tegenstanders hebben de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) doen besluiten om terug te gaan naar twee avonden, zo geeft Monique Richters van Enschede Promotie aan.

"Een voorbeeld hiervan is de vroegtijdige afbreking van één van de vier edities van vorig jaar", zegt Richters tegenover 1Twente. "Door het uitbreken van rellen bij het FC Twente stadion was toen te weinig politie inzetbaar in de binnenstad. Op last van de burgemeester - en wegens veiligheidsredenen - moest het programma worden stopgezet. Er is dit jaar minder budget. Hopelijk komt er volgend jaar weer meer geld vrij. Maar voor nu richten we ons op twee kwalitatieve shows."

De Grolsch Summer Sounds vinden dit jaar op donderdag 18 en 25 juli plaats op de Oude Markt. Het zijn twee verschillende feesten: Night of Pride by MIAUW en Enschede Live.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties