Eerste elftal

Revolutionaire wijziging op komst: 'Blauwe kaart wordt geïntroduceerd'

Revolutionaire wijziging op komst: 'Blauwe kaart wordt geïntroduceerd'

Er staat een 'revolutionaire regelwijziging' aan te komen in voetballand. Volgens The Telegraph zal aanstaande vrijdag de blauwe kaart worden aangekondigd door de International Football Association Board (IFAB), de organisatie die de spelregels bepaalt. Als een speler de blauwe kaart krijgt, dan moet diegene tien minuten op de bank plaatsnemen. Hiermee dupeert hij zijn eigen team.

De blauwe kaart is bedoeld voor spelers die onrespectvol gedrag vertonen richting de scheidsrechter of bij spelbederf. Te denken valt aan het faken van een blessure of een schwalbe. The Telegraph verwacht dat de blauwe kaart vanaf komende zomer getest zal gaan worden, maar nog niet zal worden gebruikt in de topcompetities. En dan is er nog de vraag wat er gaat gebeuren bij een tweede blauwe kaart. Krijgt de speler dan een langere straf of moet hij definitief van het veld? Genoeg om over te speculeren.

Opinie: Wat vind jij van de nieuwe blauwe kaart? Een positieve of negatieve ontwikkeling?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties