Eerste elftal

Rood Zwart maakt zich op voor de 'Wedstrijd van de Eeuw'

Rood Zwart maakt zich op voor de 'Wedstrijd van de Eeuw'

Zaterdag 8 juli staat de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. FC Twente reist af naar Delden en gaat spelen tegen Rood Zwart op sportpark de Scheetheuvel. Voor de club wordt deze oefenwedstrijd gezien als de wedstrijd van de eeuw. De club viert dit jaar namelijk haar 100-jarige bestaan.

FC Twente heeft op maandag 3 juli de eerste training afgewerkt. Vijf dagen later staat de wedstrijd tegen de amateurs uit Delden uit het programma. Trainer Joseph Oosting ziet de wedstrijd als een leuk begin aan zijn tijd bij FC Twente en een goede mogelijkheid om te kijken hoe de conditie van zijn selectie ervoor staat.

De spelers van Rood Zwart hebben daarentegen geen lange zomer gehad. Ze verloren de play-offs om promotie naar de vierde klasse op 4 juni. Desondanks is trainer Christiaan Noppers wel optimistisch over de wedstrijd tegen FC Twente: "Op een goede dag kunnen we ze verslaan", grapt de trainer van Rood Zwart.

Rood Zwart heeft wel ervaring met oefenwedstrijden tegen profclubs. Vorig jaar kwam namelijk Excelsior op bezoek, die elk jaar op trainingskamp gaan in Delden, en werd er met 13-0 verloren. Noppers hoeft zijn spelers niet te motiveren voor de wedstrijd tegen FC Twente: "Zoiets maak je maar één keer mee in je leven. Het zal hier zaterdag vol staan, dus ik ben enorm gemotiveerd", aldus spits Stijn Visschedijk.

Inmiddels gaan de kaarten voor de wedstrijd Rood Zwart - FC Twente heel hard. De voorverkoop is verkrijgbaar bij Eetcafé De Burgemeester en Albert Heijn Bekman in Delden, bij de receptie van de Grolsch Veste in Enschede of via deze link. Op de wedstrijddag zelf zijn kaarten te koop aan de kassa. Entree: 12,50 euro; tot en met 16 jaar 7,50 euro. De aftrap is om 16.00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties