Eerste elftal

Rots bewondert FC Twente-speelsters: "Ik zou dat niet meer kunnen"

Rots bewondert FC Twente-speelsters: "Ik zou dat niet meer kunnen"

Je moet er wat voor over hebben om voetbalster te worden. Tegenover het elke dag trainen en alles wat je ervoor moet laten om prof te zijn, staat bij de vrouwen niet een topsalaris zoals bij de mannen. Nee, voetbalsters doen naast hun voetbalcarrière nog school of werk. Dat ondervindt ook Sophie te Brake, een 21-jarige FC Twente-speelster uit Groenlo.

"Toen ik bij Jong FC Twente zat, trainden we 's avonds, en dan waren het wel lange dagen", vertelt Te Brake in gesprek met TC Tubantia. "Soms miste je een overstap, of de bus reed opeens niet meer, waardoor je laat thuiskwam en dan nog huiswerk moest maken. Dat maakte de combinatie met school zwaar. Het liep daardoor ook wat anders dan ik me had voorgesteld. Ik heb door het voetbal twee jaar langer over de VWO gedaan. Ik volg nu een studie, maar dat voelt als bijzaak nu ik fullprof ben."

Daan Rots heeft bewondering voor de voetbalsters. "Ik vind dat echt moeilijk - of moet je zeggen knap - dat jullie er nog iets naast doen. Ik zou dat niet meer kunnen. Bij ons staat alles in het teken van het voetbal." Te Brake: "Wij moeten er wel iets naast doen. Jullie hoeven dat niet per se."

"Ik heb daar veel heel respect voor", reageert Rots. "Ik ben ooit begonnen op HAVO/VWO. Ik werd elke dag om half 7 ’s ochtends opgehaald, en kwam ’s avonds om 7 uur weer thuis. Als je op de terugweg pech had, ging het busje eerst nog via Lochem. Dan moest je nog eten en daarna aan je huiswerk. Na een jaar was ik daar klaar mee, en ben ik naar de MAVO gegaan. Daar hoefde ik niets meer te doen en ben ik er vrij eenvoudig doorheen gefietst", besluit de 22-jarige rechtsbuiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties