Rots blij met wonderschone treffer: "Dat was wel een bevrijding. Die zat er wel mooi in"

Daan Rots was donderdagavond opnieuw belangrijk voor FC Twente. Het was de rechtsbuiten die in de tweede helft de 1-0 scoorde namens FC Twente hiermee ook direct de genadeklap uitdeelde aan Riga FC. De manier waarop was fraai. Rots haalde van buiten de zestien uit met zijn linker en krulde de bal achter de Letse doelman Nils Purins. Na afloop stond een tevreden Rots voor de camera.

Het was geen topwedstrijd. Het was meer een vechtwedstrijd waarbij zij lange ballen speelden en wij gingen daar teveel in mee. We speelden ballen te kort waardoor zij konden counteren. Het was niet zoals we wilden, maar zonder echte grote kansen weg te geven. In de tweede helft kwamen we beter uit de kleedkamer en kon ik uiteindelijk de 1-0, en dus de 3-0 over twee wedstrijden, binnenschieten. Daar ben ik wel heel erg blij mee. Dat was wel een bevrijding. Die zat er wel mooi in."

Het doelpunt viel eigenlijk op het perfecte moment. "We waren op zoek naar 1-0 en wisten dat als deze in de tweede helft zou gaan vallen, bij hun het geloof minder zou worden. Na de treffer zag je dat we steeds meer ruimte kregen en hebben we een mooie 3-0 overwinning geboekt.

Toch is Rots ook kritisch, want mede dankzij Unnerstall bleef het in de eerste helft 0-0. Hij moest maar liefst drie keer ingrijpen. "We moesten veel meer ons eigen spel spelen. Meer combineren zoals we dat vorige week ook tegen hun deden. Maar uiteindelijk zie je wel wie de sterkste is en dat waren wij." En dan sta je ook nog tegenover een paar bomen. "Die zijn wel lang, ja. Als je dan lange ballen gaat spelen op mij of Manfred, dat lukt niet altijd even goed. Het moest over de grond of er helemaal achter. Maar de kopduels waren niet top vandaag."

En nu door naar de play-offs waarin het Turkse Fenerbahce de tegenstander is. "Dat wordt een hele mooie wedstrijd", vervolgt Rots met een grote lach op zijn gezicht. "Het wordt een weerzien met Jayden Oosterwolde en het is altijd wel een sfeertje bij Fenerbahce. Ik ben benieuwd hoe mooi dat gaat worden."