Eerste elftal

Rots is assistkoning van eredivisie: Aanvaller samen met Feyenoorder op koppositie

Rots is assistkoning van eredivisie: Aanvaller samen met Feyenoorder op koppositie

Daan Rots was zaterdag alweer goed voor zijn vijfde assist van dit eredivisieseizoen. De 22-jarige rechtsbuiten kwam naar binnen en legde de bal opzij naar Michel Vlap, die vervolgens via een afstandsschot het net wist te winnen. Geen speler in de eredivisie wist dit seizoen meer assists te geven dan de Grollenaar.

Rots gaf in de eerste zeven wedstrijd van het seizoen al vijf assists. Alleen in de wedstrijden tegen FC Volendam (0-2 overwinning) en RKC Waalwijk (1-0 nederlaag) gaf Rots geen beslissende eindpass. De enige speler in de eredivisie die ook al vijf assists gaf, is Feyenoorder Calvin Stengs. PSV'ers Joey Veerman en Luuk de Jong gaven er vier.

Rots - die naast vijf assists ook goed was voor één goal - heeft daarmee grote stappen gezet in iets dat in zijn spel ontbrak, namelijk rendement. Geen speler bij FC Twente was direct betrokken bij zoveel doelpunten als de rechtsbuiten. Rots staat eerste met zes goals en assists. Sem Steijn was viermaal direct betrokken bij een doelpunt, het drietal Michel Vlap, Ricky van Wolfswinkel en Naci Ünüvar driemaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties