Eerste elftal

Rots snapt terughoudendheid bij teamgenoten niet: "Dat zou toch een schande zijn?"

Rots snapt terughoudendheid bij teamgenoten niet: "Dat zou toch een schande zijn?"

Daan Rots is niet op zijn mondje gevallen. In interviews zegt hij gewoonweg wat hij denkt, zoals na de verloren uitwedstrijd tegen Ajax: "Het is een schande dat je hier met 2-1 verliest. Ik heb er bijna geen woorden voor." Hij snapt niet dat teamgenoten en andere voetballers deze 'Grolse bravoure' minder tonen.

"Ik vind dat er niets mis is met een beetje bravoure", vertelt Rots tegenover TC Tubantia. "Voor de wedstrijd tegen PSV zei ik tijdens een interview voor de krant dat ik het een grote schande zou vinden als wij nog door twee clubs ingehaald zouden worden. Er waren wat jongens in het team die vonden dat je dat niet kunt zeggen. Maar het zou toch een schande zijn geweest als dat was gebeurd? Ik heb ook gelijk gekregen, want alleen AZ kan ons nog voorbij."

"Ik zie soms interviews van voetballers en dan denk ik: je mag best iets meer van jezelf laten zien en zeggen wat je er echt van vindt. Uit angst om afgemaakt te worden zijn spelers te bang om iets te zeggen. Ik hoor vaak dat voetballers allemaal mediatraining hebben gehad en daardoor niets durven roepen, maar dat is grote onzin. Wij hebben dat nooit gehad hier. Als ik vind dat wij bij Ajax nooit van zo’n ploeg mogen verliezen, dan zeg ik dat."

Derde plek

FC Twente had vorige week de kans om de derde plaats binnen te hengelen. In plaats daarvan is AZ tot op twee punten genaderd. "We hebben het daar na de wedstrijd bij AZ ook meteen over gehad met elkaar", vertelt Rots. "Iedereen baalde enorm, maar we hebben ook afgesproken er niet te lang in te blijven hangen. Dat kwam misschien laconiek over, maar zo is het niet. "

De 22-jarige rechtsbuiten vond de nederlaag tegen AZ anders dan tegen Ajax. "Daar lieten we het allemaal maar gebeuren in de tweede helft en hadden we geen moment meer grip op de wedstrijd. In de laatste twee duels moeten we meer laten zien. We moeten zondag vol gas gaan en meteen laten zien dat wij die derde plaats gaan pakken", besluit Rots.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties