Eerste elftal

Rots trok Brenet van de tribune: "Dat hij veroordeeld is, telt niet voor mij"

Rots trok Brenet van de tribune: "Dat hij veroordeeld is, telt niet voor mij"

Na het laatste fluitsignaal in Zwolle barstte het feest los onder de spelers van FC Twente. Net als de afgelopen thuiswedstrijd, zat ook deze keer de ontslagen Joshua Brenet op de tribune. Die werd niet vergeten, want de spelers trokken hem van de tribune. Hij werd voor het uitvak op de schouders genomen, ging mee de kleedkamer in en daarna stapte hij als vanouds de spelersbus in.

Toch opmerkelijk aangezien Brenet werd ontslagen nadat hij door de rechter werd veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. Na afloop stond Daan Rots voor de camera en zei er het volgende over. "Ik weet dat iedereen hier een mening over heeft, omdat Josh veroordeeld is en zo. Maar daar hebben wij als team nu in principe even niet zoveel mee te maken. Dat hij veroordeeld is, telt niet voor mij. Josh is ook een paar keer heel belangrijk voor ons geweest dit seizoen. Hij heeft ons bij vlagen ook veel beter gemaakt als team. Dan vind ik ook dat als wij de derde plek halen, dat hij daar onderdeel van is geweest en het feestje mee mag vieren."

Dat mensen dit afkeuren, hebben Rots en de selectie geen boodschap aan. "Ik vind dat wij dit verdiend hebben als team, en dat wij als team bepalen dat hij er deel van mag uitmaken", vervolgt hij tegenover ESPN. "Josh zat toevallig naast mijn ouders. Ik zwaaide naar ze, toen zag ik Josh staan en dacht: hij moet erbij. Dus toen liep ik naar hem toe en zei: 'Josh, komen jij'. Hij zit gewoon in mijn hart. Dan vind ik het mooi dat hij dit met ons kan meevieren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties